"Cilj prekršajnih prijava protiv učesnika Protesta protiv diktature je zastrašivanje"

Ispred Prekšajnog suda u Beogradu održan je protestni skup zbog zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv Tijane Hegić i Vladimira Perića zbog navodnog organizovanja protesta Protiv diktature 18. aprila i 3. maja, posle održavanja predsedničkih izbora.
Doktorand Fakuteta političkih nauka Vladimir Perić je nakon saslušanja kazao da je cilj prekršajnih prijava koje je MUP podneo protiv njih zastrašivanje i težnja da se preduprede moguća buduća okupljanja koja bi bila usmerena na prikazivanju zloupotrebe. Perić je ocenio da se radi o zloupotrebi izvršne vlasti i policije i dodao da im je podršku pružio Policijski sindikat Srbije koji "smatra da se radi o zloupotrebi policije u političke svrhe".  
 
On je kazao da je kao svog svedoka naveo Ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, jer je ministar "javno izneo da zna ko su organizatori protesta, ali nije naveo njegovo ime tom prilikom već druga lica". Dodao je da on "nema nameru da plati nijedan dinar za nepostojeće prekršaje", kao i da će ukoliko do toga dođe kaznu odslužiti u zatvoru. 
 
Studentkinja Fakulteta političkih nauka Tijana Hegić je kazala da joj nisu prihvatljivi ni novčana kazna, niti odlazak u zatvor jer to, kako je ocenila, pokazuje da Srbija nije pravna država. Oni su još jednom naveli da nisu organizatori protesta Protiv diktature već da su bili učesnici u njemu, kao i da ne mogu da budu krivi za tako nešto.  
 
Pre saslušanja, ispred Prekšajnog suda održan je protestni skup. Predstavnici organizacije "Protiv diktature" su "peglali glasačke listiće" čime su podsetili na povod za ulični protest aprila ove godine i pozvali vlast da obezbedi demokratske uslove za naredne izbore i vladavinu prava, a potom su građanima delili sendviče. Na protestu su bili i predstavnici Demokratske stranke i Nove stranke.  
 
Miistarstvo unutrašnjih poslova Srbije je nedavno protiv dvoje studenata Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića takođe podnelo prekršajne prijave jer su označeni kao organizatori protesta "Protiv diktature".
  • Nervirach

    22.11.2017 19:14
    Onu politiku za koju nemate muda. Svaka cast klinci. Vidimo se na sledecim protestima. Ah da, sa ovim uvlakackim sugradjanima nema sanse da ce biti nekog skupa sem sendvicarskog.
  • Zivan

    22.11.2017 18:37
    Organizovali ste skup bez prijave, pa kakvi maloumnici?! Zicer za vlast. Balavurdija glupa, kakvu vi politiku vodite?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.