Šta brine poslanike: Da li će Stara planina ući u vremensku prognozu?

Poslanici Skupštine Srbije juče su postavljali i poslanička pitanja, pa ih je tako interesovalo da li će predsednik Aleksandar Vučić potpisati pravno obavezujući dokument sa Kosovom, presuda Haškog tribunal Ratku Mladiću, ali i da li će Stara planina ući u vremensku prognozu na javnom servisu.
Šta brine poslanike: Da li će Stara planina ući u vremensku prognozu?
Foto: 021.rs
Poslanik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić rekao je da se u prognozi vremena na RTS pominju i prognozirane temperature na Kopaoniku i Zlatiboru, a da se nigde ne pominje Stara planina, te upitao da li će u narednom periodu, kada se govori o vremenu u zimskim centrima, biti pomenuta i ta planina.
 
Slaviša Ristić iz poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije pitao je Vučića da li će potpisati pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, te da li će on i šef diplomatije Ivica Dačić povući potpise sa briselskih sporazuma čijim sprovođenje se, kaže, priznaje nezavisnost Kosova.
 
Poslanik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić pročitao je reagovanje na presudu Mladiću lidera JS Dragana Markovića, koji je naveo da je Haški tribunal “najveća sramota i genocidna tvorevina”, te ministraku pravde Nelu Kuburović pitao kakve je napore do sada Srbija uložila da Mladić, kaznu, zbog lošeg i narušenog zdravlja, služi u Srbiji.
 
Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je da je ambasador Ukrajine u Srbiji, nakon konsultacija u Kijevu, nastavio da daje izjave koje, kaže, nisu primer dobrog postupanja i duboko zadiru u unutrašnja pitanja Srbije. Povodom izjave ukrajinskog ambasadora da ga šef diplomatije Ivica Dačić nije primio punih 14 meseci, Milićević je pitao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da li je i koliko puta ukrajinski ministar spoljnih poslova primio za četiri godine ambasadora Srbije u Ukrajini, te da li je tačno da ga ukrajinski ministar nije primio nijednom.
 
Poslanik Žika Gojković iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije pitao je ministra policije Nebojšu Stefanovića šta će policija učiniti da se pokrene rešavanje pitanja slučaja ukradenih beba, a ministarku pravde Nelu Kuborović zašto je ukinut rad vladine komisije za otkrivanje tajnih grobnica u Srbiji ljudi koje su streljali komunisti posle septembra 1944. godine.
 
Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je zašto Srbije ne osnuje naučnu ustanovu koja će se baviti izučavanjem presuda, sudskih postupaka, dokaznog materijala i iskaza svedoka u Hagu.
 
Vladimir Đurić iz DJB pitao je šta je tužilaštvo uradilo povodom navoda predsednika Srbije o donacijama za SNS, a premijerku Anu Brnabić da li su Transparentnosti Srbije dostavljene tražene informacije u vezi sa koncesijom za aerodrom „Nikola Tesla“. Đurić je nakon što je postavio pitanje sa poslanicima DJB napustio sednicu iz protesta zbog načina na koji je zakazana.
  • Sremac

    24.11.2017 13:47
    Vremenska Prognoza
    Kada cete Vojvodinu nazvati njenim pravim imenom a ne severnom srbijom!?!?!??
  • Pseudo meteorolog

    24.11.2017 10:02
    A šta je bre sa Kosovom?
    Dobro pitanje ovo za Staru planinu u meteo prognozi ali imam bolje.

    Zašto bre, braćo Srbijanci, nema vremenske prognoze za Brezovicu, planinu i skijaški centar na Kosovu, gde je vremenska prognoza za Prištinu, Prizren, Đakovicu i druge gradove Kosova i Metohije? Zar to nije pokrajina u sastavu Srbije, njen integralni deo?
    Svaki dan čitam i slušam o administrativnoj granici sa južnom pokrajinom ali mi se čini da je ona čak i za meteorologe državna.
    Objasnite već jednom šta da kažem kada me pitaju u inostranstvu, gde su nam državne granice.
    Ovamo sve viču Srbija a ne znam čak ni kakvo je vreme i koje su temperature u tom delu države.Ccccc!

  • Nervirach

    24.11.2017 09:13
    PA ONI SE ZA*EBAVAJU NA NAS RACUN!!! Nama stvarno treba rumuna da pokazu sta se radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija