Krestić: SANU da zauzme stav da ni po koju cenu ne smemo dići ruke od Kosova

Istoričar, akademik Vasilije Krestić nada se da će Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) zauzeti stanovište da se ni po koju cenu ne smeju dići ruke od Kosova.
Krestić: SANU da zauzme stav da ni po koju cenu ne smemo dići ruke od Kosova
Foto: Pixabay
"Govorim po svom viđenju da će Akademija stati na stanovište da ni po koju cenu ne smemo dizati ruke od Kosova i Metohije, da nema formalnog priznavanja samoproglašene države Albanaca na Kosovu", rekao je Krestić za Prvi program Radio Beograda.
 
Krestić kaže da su Kosovo i Metohija integralni deo naše države i da je to "crvena linija" preko koje ne sme da se pređe. On smatra da nasilje vodi u propast, a da bi trebalo nastaviti borbu da srpsko stanovništvo na Kosovu ima normalan status.
 
"Ako se borimo svugde za demokratiju, onda ne može biti bilo kakvog nasilja prema Srbima na Kosovu, a vidimo da tog nasilja ima na svakom koraku i ono ne prestaje...Puno toga ima za šta se treba boriti i zalagati", rekao je Krestić.
  • Upoznat

    04.12.2017 09:47
    Samo ne oni
    Koliko ja znam u SANU su isključivo ljudi odani ame ri ci, tako da se smeše dolaru, vizama i mogućnostima.
    Ti će nama da preporučuju....
  • V

    03.12.2017 22:32
    SANU?
    ni po koju cenu ne treba dopustiti tzv. SANU da ponovo uništi zemlju. To čime se tzv. SANU bavila i bavi nije ni nauka ni umetnost. Sve te tzv. akademike koji ne ustanu protiv ovog nacionalizma i ne ograde se od zločinačkog tzv. Manifesta treba najuriti iz nauke i umetnosti i poslati na dugogodišnju robiju zbog moralne odgovornosti za smrt, razaranje i sunovrat
  • Lala

    03.12.2017 16:40
    Crnjak
    Dzaba vama mudracima pamet i diploma kada je Vucic uzeo pare za Kosovo. Od kosova se mozete oprostiti i to trajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.