FOTO: MUP zaplenio arsenal oružja, eksploziv i drogu i uhapsio 139 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog trgovine drogom, kao i zbog posedovanja, proizvodnje, noženja i prodaje oružja i eksplozivnih materija.
Zbog trgovine drogom uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.
 
Zbog oružja su uhapšene 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.
 
Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke, navodi MUP u saopštenju.
 
Hapšenja su bila na teritoriji Beograda, Valjeva, Šapca, Kragujevca, Pančeva, Smedereva, Loznice, Kruševca, Dombora, Zrenjanina i u drugim gradovima...
 
Radnici "Krušika" pokušali da ukradu eksploziv
 
Od ukupno 14 kilograma zaplenjenog eksploziva, 11 kilograma je oduzeto posebnom aktivnošću ljudi iz SBPOK-a u fabrici "Krušik". Jedan od zaposlenih je pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva.  Uhapšeni su radnici M.G. (35) i M.Z. (39). Oni su uhapšeni u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma ukradenog eksploziva "TNT", koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu. 
 
  • ernesto che

    03.12.2017 20:54
    Masovno zamazivanje ociju.
  • Sve više napredujemo

    03.12.2017 20:07
    Svakog dana u svakom pogledu
    Očigledno smo na putu da dobijemo...
    - Menadžera za drogu
    - Agenciju za drogu
    - Institut za drogu a jednog dana i .... Ministarstvo!
  • Milan

    03.12.2017 16:38
    Ionako će ih pustiti, da ne čitam bez veze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.