Vlasnici agencije za nekretnine 15 godina za ubistvo starije žene

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora vlasnicu jedne agencije za nekretnine Gordanu Jovanović (57).
Vlasnici agencije za nekretnine 15 godina za ubistvo starije žene
Foto: 021
Ona je pre četiri godine ubila Nadu Kajganić (75) čiji je stan prethodno prodala. Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Jovanovićeva u martu osuđena na zatvorsku kaznu za ubistvo.
 
Predstavnik porodice ubijene žene je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu. 
 
Jovanovićeva je osuđena jer je 27. juna 2013. godine nakon rasprave, staricu u njenom stanu u Beogradu oborila na krevet u spavaćoj sobi i ugušila je jastukom. Nakon toga je zaključala vrata od stana i ključ bacila u neposrednoj blizini u kontejner, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda. 
 
Smrt pokojnice otkrivena je dva dana kasnije u noći između 29 i 30. juna 2013. godine a Jovanovićeva je uhapšena tek devet meseci kasnije. 
 
Mediji su ranije preneli da je Jovanovićevu sa ubistvom povezalo to što je na jastuku žrtve nađen njen DNK i deo njenog nokta. 
 
Kajganićeva je preko Jovanovićkine agencije 2010. godine prodala stan svoje majke na Banovom brdu. 
 
U obrazloženju presude, Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno od otežavajućih okolnosti za Jovanovićevu cenio njeno držanje nakon izvršenja dela, da je oštećena bila stara osoba sa napunjenih 75 godina života, da je nakon što ju je ubila iskazala naročitu bezobzirnost i bezosećajnost, jer zbog bacanja ključa u kontejner telo oštećene nije moglo biti pronađeno dva dana. Telo je, kako navodi Apelacioni sud, pronađeno tek nakon intervencije vatrogasne službe i to već u fazi raspada. 
 
Zbog toga, olakšavajuće okolnosti, kao što su raniji život okrivljene i njene lične prilike nisu bile od uticaja na to da Apelacioni sud donese drugačiju odluku o visini kazne, navodi se u obrazloženju.
  • GerilaC

    04.12.2017 09:29
    "Sud"
    za ovako nešto bi dobila dve doživotne u pravnim državama! U Banana Srbiji sve se može kupiti a naravno najgori su oni koji "presuđuju".
    Za dve tri godine, evo je "napolju" jer je odležala polovinu "kazne"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija