Ministarstvo za rad: Biće prošireno pravo na porodiljski dodatak

Novim zakonom o finansijskoj podršci, porodicama sa decom pravo na porodiljski dodatak biće prošireno i na preduzetnice, poljoprivrednice i žene angažovane van radnog odnosa, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Osnovica za isplatu tog dodatka zavisiće, kako navode nadležni, od uplaćenih doprinosa na osnovu neke vrste prihoda koje su imale u poslednjih 18 meseci. Taj zakon je u skupštinskoj proceduri, a predviđeno je da će početi da se primenjuje od 1. jula naredne godine.
 
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbislav Cvejić precira da će pravo na porodiljski dodatak biti prošireno i na žene koje su anagažovane i na ugovor o delu ili na ugovor o privremeno povremenim poslovima. Novim rešenjima, kaže, smanjuje se mogućnost zloupotreba koje su se dešavale.
 
Na sednici skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva na kojoj je predstavio budžet Ministarstva za rad za 2018. godinu, Cvetić je rakao da je predviđeno povećaje dodatka za prvo dete sa 39.000 na 100.000 dinara, koji će biti jednokratno isplaćen.
  • Sima II Strahota

    05.12.2017 04:38
    Lekcije iz laganja
    Roditelji su mi uvek govorili: "Sine, nije lepo lagati. Nemoj lagati ako bas ne moras. Ako moras, lazi okruglo, da se kotrlja"
    Ovi ocigledno moraju da lazu da bi ostali na vlasti. A lazu cetvrtasto da te Bog sacuva.
    Gospodja majonez ministarka (u sve se mesa) najavi jedno, a gospodin sofer (da ne kazem Misko) nesto sasvim drugo.
    Ocekujemo ministra finansija da kaze koliko love moze da se izdvoji i tada ce se znati sta ce se stvarno placati. Do tada: vozi Misko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.