Žandarmi osuđeni zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog

Viši sud u Beogradu osudio je šestoricu pripadnika Žandarmerije na šestomesečne uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od dve godine.
Žandarmi osuđeni zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog
Foto: 021.rs
Oni su osuđeni zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. godine.
 
Jedan žandarm je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, dok je osmi pripadnik Žandarmerije oslobođen odgovornosti.
 
Na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević. Na osam meseci uslovno osuđen je Dragan Savić, dok je Rade Matić oslobođen.
 
Tužilaštvo je za sedmoricu optuženih zatražilo po dve godine zatvora, a za jednog 12 meseci, dok su pravni zastupnici žandarma smatrali da bi jedino pravična bila oslobađajuća presuda.
 
Tokom suđenja koje je počelo još 30. aprila 2015, žandarmi su tvrdili da su 28. septembra 2014. postupili po zakonu i da nisu počinili krivična dela napada i zlostavljanja i mučenja, koja im se stavljaju na teret.
  • Serb

    08.12.2017 16:07
    Strasne stvari
    Nas tako tuku svaku utakmicu, pa nikom nista... bata Andrej prva glava Srbije...
  • sudska očoš

    08.12.2017 15:49
    Sve institucije su njihove pa i sudovi. Hapse , procesuiraju i kažnjavaju samo one koji im se zamere.
    Žandarmi su kanda prošli dobro, nisu dobili bukagije , već uslovnu kaznu !
  • ex Pezos

    08.12.2017 12:48
    ZNACI..
    ...pocelo je.Osudjen Mirkovic , osudjeni zandarmi , bice toga sve vise.Ipak je ovo "demokratska" drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija