Umesto da sruši nelegalni objekat na vrhu Kopaonika, investitor završio izgradnju

Objekat na Kopaoniku za koji je građevinska inspekcija utvrdila da nije u skladu sa propisima i naložila investitoru da ga sruši, praktično je završen.
Kako prenosi N1, planiran kao montažni ski bife objekat, podignut na Pančićevom vrhu, takoreći na skijaškoj stazi, znatno je veći od dozvoljenog. U odgovoru koji je N1 dobio od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da građevinska dozvola za gradnju ovog objekta nije ni izdata.
 
Ski-bifei nisu nepoznanica na planinama, ali u ovom slučaju je problem u tome što se zida van propisanih uslova i bez table koja bi nudila obaveštenje o tome šta se podiže u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Kopaonik.
 
Prema nalazu inspekcije, u izveštaju koji je dostavljen BIRN-u, piše da je izgrađen objekat "armirano-betonske konstrukcije, na četiri nivoa, površine koja u zbiru ima oko 1.000 kvadratnih metara". 
 
Bojan Milovanović, direktor Nacionalnog parka Kopaonik, rekao je za N1 da je njihova uloga nadzorna, jer investitor mora da prijavi radove, a da su oni u obavezi da o početku radova izveste inspekcije.
 
"Mi smo u obavezi da kada počne gradnja privremenih objekata, za koje dozvole izdaju lokalne samouprave, obaveštavamo inspekcije Raškog ili Rasinskog okruga. Nakon toga oni određuju dinamiku mogućnosti kontrole, odnosno da li se sprovodi gradnja prema izdatim dozvolama", kaže Milovanović.
 
Republička građevinska inspekcija zatražila je od opštine Brus kompletnu dokumentaciju o ovom objektu, ali, prema poslednjim informacijama, dokumentacija još nije dostavljena.
 
Prema navodima BIRN-a objekat na Pančiću podiže Snežana Mitković iz Smedereva. Iako niko od nadležnih institucija nije obavestio resorno ministarstvo o tome da objekat koji se gradi na Pančićevom vrhu nije u skladu sa saglasnošću koju su izdali, Ministarstvo građevinarstva je poslalo inspekciju, koja je utvrdila da objekat koji se gradi nije u skladu sa propisima.
 
"Republička građevinska inspekcija izašla je u kontrolu i utvrdila da objekat koji se gradi nije u skladu sa propisima i naložila investitoru da objekat sruši. Investitor je primio odluku inspektora u kojoj se nalaže uklanjanje objekta, ali je zatražio dodatni rok za ovaj objekat od 15 dana zbog zdravstvenih problema. Građevinska dozvola za gradnju ovog objekta do sada nije izdata", navodi se u saopštenju ministarstva.
  • Mile

    01.03.2018 21:54
    Divlja gradnja
    A da nije Zvonko Veselinovic investitor ? , Razmislite ko moze da gradi hotele i kafice na samoj stazi i u po nacinalnog parka :( zalosna Srbijo
  • Perica

    11.12.2017 21:47
    Poglavlja
    Pravosudje korupcija
  • Supermen

    10.12.2017 21:34
    Neki mogu sve
    Devedesetih je pored Granda na vrhunskoj lokaciji sagradila hotel-apartmane Gorica Gajevic visoki funkcioner SPSa. Odradila sebi biznis. I sada je to gradio neko ko je znao da ga niko nece spreciti da gradi. Nema veze sto nema dozvolu. Ni na obali Save nije dozvoljena gradnja pa su sinovi sagradili kuce koje niko ne dira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.