Sve više obolelih od malih boginja, trenutno 422 zaraženih

U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na KiM registrovana su 422 slučaja malih boginja, posednji su podaci Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
Sve više obolelih od malih boginja, trenutno 422 zaraženih
Foto: Pixabay
Najveći broj obolelih je u opštinama sa srpskom i nealbanskom većinom na Kosovu, gde je od početka oktobra registrovano 228 obolelih.
 
Prema podacima "Batuta", u Bеоgrаdu je 68 osoba оbоlеlih od malih boginja, u Кrаljеvu 81 osoba, Nišu 23, Buјаnоvcu dve, u Vеlikoj Plаni čеtiri, u Bојniku pet, u Tutinu tri, u Subotici jedna, u Preševu tri, u Vranju dve i u Smederevskoj Palanci dve. 
 
Nајmlаđа оbоlеlа оsоbа је uzrаstа dvа mеsеcа, а nајstаriја 60 gоdina, a 90 odsto obolelih nije primilo vakcinu, delimično je vakcinisano ili status vakcinacije nije poznat. 
 
Do sada je hospitalizovano 33 odsto obolelih, dok 44 osobe od težih komplikacija imaju upalu pluća.
  • makijaveli

    12.12.2017 21:18
    prevencija
    Jako je lako proglasiti epidemiju na nekom podrucju, ali zasto se onda ne preduzmu mere da se u nekoj meri ogranice putovanja u ta podrucja, makar za neko vreme, jer je ocigledno da je to stiglo sa Kosova.
  • dr Petrovic

    12.12.2017 14:13
    Kosovo
    Nas zdravstveni sistem?
    Imaju nase knjizice, vezani za nas RFZO a nisu vakcinisani?
    Interesantno.



  • Divljaci

    12.12.2017 10:25
    Evropo dizi zid i zacementiraj vrata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija