Izjava premijerke još jedan pokušaj da se diskredituju istraživački mediji

Predsednik NUNS Slaviša Lekić ocenio je izjavu premijerke Ane Brnabić o medijima koji istražuju imovinu političara kao skandaloznu.
Izjava premijerke još jedan pokušaj da se diskredituju istraživački mediji
Foto: Pixabay
"Skandaloznu izjavu Brnabić o 'takozvanim istraživačkim medijima', koji, gle bezobrazluka, istražuju imovinu funkcionera, jedino amortizuje činjenica da je premijerka postala svestrana ličnost: jedno misli, a drugo govori", rekao je Lekić. On je dodao da mu deluje kao da su premijerku "zaposeli duhovi pričljivog Ivana Tasovca i objektivnog Nebojše Krstića".
 
Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović izjavio je da političari njenog ranga ne bi smeli da iznose takve stavove o novinarima u javnost. On je rekao da Brnabićeva često komentariše šta bi novinari trebalo, a šta ne bi trebalo da rade i da se ponovo meša u nešto što nije u okviru njenog rada i da se ponovo meša u nešto što ne razume.
 
Dojčinović je kazao da je nelogično da novinare koji se bave imovinom političara naziva "takozvanim istraživačkm novinarima". "Mi i naše kolege osvojili smo više međunarodnih nagrada za naš rad i ne razumem zašto nas naziva takozvanim novinarima", rekao je Dojčinović.
 
On je dodao da su izjave premijerke o medijima često kontradiktorne, jer u istoj rečenici ona koristi rečnik Srpske napredne stranke, nazivajući novinare takozvanim novinarima koji ispituju imovinu političara, a na kraju kaže da je to "okej".
 
Koordinator projekta Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Slobodan Georgiev izjavio je da načinom na koji političari komentarišu istraživačke medije pokušavaju da ih diskredituju. "Način na koji komentarišu, služi za našu diskreditaciju, jer ne mogu da opovrgnu stvari u našim istraživanjima i to je loše", rekao je Georgiev.
 
On je naveo da je mislio da će premijerka razumeti ulogu medija u demokratskom društvu, ali da ona to ne razume ili neće da razume.
 
Premijerka Brnabić je sinoć na Radio televiziji Srbije izjavila da "takozvani" istraživački novinari istražuju imovinu funkcionera i njihove rodbine u skladu sa svojim željama.
 
"Mi u ovom trenutku imamo razne takozvane istraživačke medije koji kako god hoće, bez ikakve odgovornosti i bez toga da njih neko pozove na odgovornost, kopaju po imovini funkcionera, što je u potpunosti 'okej' i pošto to nije u skladu sa zakonima, oni sami u skladu sa svojim željama određuju šta je bliža, a šta dalja porodica", rekla je Brnabić.
  • Lala

    14.12.2017 14:28
    ju ju
    Ona je strucnjak ko i onaj mali ,onomad ministar financija.....
  • makijaveli

    14.12.2017 14:24
    doslednost
    Onomad, njen sef ju je okarakterisao kao `poslusnu` , sto je najgori moguci kompliment koji je mogla da dobije. Ovo samo pokazuje da je veoma dosledna u tome. Jer ko sme da istrazuje bilo sta oko imovine rezima na vlasti.
  • IvaNS

    13.12.2017 18:52
    Oprosti joj, Bože, ona ne zna šta radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija