Vlast obrazlagala svojih 300 istih amandmana, nema vremena za raspravu o budžetu

Poslanici u Skupštini Srbije potrošili su svo vreme namenjeno za raspravu u pojedinostima o predloženom državnom budžetu za 2018. godinu, tako da o podnetim amandmanima neće ni biti reči.
Vlast obrazlagala svojih 300 istih amandmana, nema vremena za raspravu o budžetu
Foto: 021.rs
Vreme od 600 minuta je potrošeno posle tri dana rasprave o prvim tačkama dnevnog reda koje se tiču rebalansa državnog budžeta za 2017. godina, a utrošila ga je uglavnom vladajuća većina, obrazlažući više od 300 gotovo istovetnih svojih amandmana.
 
Pojedinim poslaničkim grupama i ovlašćenim predstavnicima poslaničkih grupa ostalo je svega još nekoliko minuta koji im pripadaju na osnovu broja poslanika u parlamentu. Te minute su poslaničke grupe "čuvale" ne bi li uspele bar nešto da kažu o budžetu za narednu godinu.
 
Na osnovu toga reč su nakratko dobili šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i zamenik šefa poslaničke grupe Dveri Srdjan Nogo koji su kritikovali budžet i vlast. Oni su negodovali zbog toga što je onemogućena rasprava u pojedinostima o najvažnijem zakonskom predlogu - državnom budžetu, a Radulović je ponovio da će "zbog kradje vremena podneti krivičnu prijavu".
 
Posle toga krenulo je prijavljivanje povreda skupštinskog Poslovnika.
  • makijaveli

    14.12.2017 14:21
    sramno
    Nazalost, ovo nije samo neki slucaj, vec uobicajeni metodi ovog stetocinskog i parazitskog rezima olicenog u AV i njegovim poslusnicima. Svim sredstvima da se onemoguci glas opozicije.
  • Komšija Živan

    13.12.2017 22:20
    Falsifikovanje demokratije
    Uživajte u plodovima svoje borbe samo za svoje d*pe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.