Srednjoškolci upali na čas i vršnjaka tukli letvama

Direktor Gimnazije "9. maj" u Nišu Nebojša Lekić izjavio je za da će ta škola, posle napada na jednog učenika, morati hitno da uvede privatno obezbeđenje.
Prema njegovim rečima, dvojica učenika trećeg razreda Trgovinske škole u Nišu upala su na čas i letvama napali učenika trećeg razreda Gimnazije bez ikakvog povoda.
 
"Napali su učenika, a da ga i ne poznaju i to sve zato što im je rekao da ne ometaju čas. Kako su ga udarali letvama samo je puka sreća što nije ozbiljnije povređen", izjavio je Lekić. Kako kaže, gimnazija ima video nadzor i stalna dežurstva profesora i učenika, ali očigledno da to nije dovoljno.
 
"Privatno obezbeđenje biće dodatni udar po džepu roditelja, ali to je, na žalost, jedini način da sprečimo da se se ovako nešto ne dogodi ponovo", rekao Lekić. Prema njegovim rečima, konačnu odluku o uvođenju privatnog obezbeđenja daće Savet roditelja i školski Tim za zaštitu učenika od nasilja.
 
Lekić je dodao da u toj gimnaziji za proteklih 14 godina, koliko je on direktor, nije zabeležen niti jedan međusobni sukob učenika te škole, niti sa učenicima drugih škola.
 
Napad se dogodio sinoć oko 18 časova, a da bi zaustavili napadače reagovali su dva profesora, roditelj koji se slučajno zatekao u školi, domar i ostali učenici iz razreda.
 
Kako je saopštio MUP, protiv dvojice napadača biće podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje. Povređeni tinejdžer zadobio je povredu glave i nakon lekarske intervencije pušten je na kućno lečenje.
 
Napadači, za koje se sumnja da su bili u alkoholisanom stanju, ušli su u kabinet za hemiju tražeći svog druga, koga nisu zatekli u učionici.
 
"Tada im je jedan dečko nešto rekao, oni su izašli iz učionice, zalupili vratima i nakon par minuta su se vratili sa nekim granama. Ušli su i krenuli da udaraju tog momka. Jedan drug uspeo je da siđe dole da zatraži pomoć. Dva profesora, jedan roditelj i domar jedva su uspeli da smire mladiće", ispričao je sagovornik "Novosti".
  • vladaNS

    15.12.2017 18:07
    ?
    "Gospodo" na vlasti pocnite da sprovodite zakon za sve jednako. Po kratkom postupku ovakvu bagru strpajte u maloletnicku buvaru na neodredjeno vreme sa radnom obavezom od ranog jutra, obaveznim ucenjem i pohadjanjem nastave. Roditelje drakonski kaznite. Kada se procuje da ih saljete u zatvor, mnogi ce se zamisliti za svoje postupke. Onaj koji batina boji se iste te batine. Prepisite deo, npr. americkog zakona (ne volim ih ali zakon im je dobar u tom delu) gde se govori o delikvenciji i nasilju i neke ce stvari biti kristalno jasne. Ne treba imati sentimentalnosti prema bitangama jer sledeci put ce napraviti nesto mnogo gore.
    Pozdrav iz Vojvodine
  • da

    15.12.2017 16:43
    da
    dali ste deci sva prava pa eto vam
  • 127.0.0.1

    15.12.2017 15:50
    @ex chapman

    Sve u redu prijatelju, ali nesto imam alergiju na germanske izraze, to deutsche faustrecht me podseca na "Es ist Zeit fur Reich".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.