VIDEO: Nerede na derbiju naručio vođa "Škaljaraca"

Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda - Partizan stoji kriminalni "Škaljarski klan", pišu današnje novine.
"Večernje novosti" pišu da iza svega stoji Filip Korać, vođa klana "Škaljarci" i naslednik Luke Bojovića. On je, piše list, plan za izazivanje nereda skovao u jednom zagrebačkom hotelu a, prema indicijama koje su deo istrage, sa izvesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumevala i premeštanje nereda na ulice Beograda.
 
Taj mafijaš je, kako se navodi, angažovao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu haos. Oni su u Srbiju ušli 12. decembra i bili su smešteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda, a ceo njihov put, angažovanje, kao i troškove, platio je, prema operativnim podacima, Filip Korać.
 
Pored njega su, kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.
 
Predsednik Partizana Milorad Vučelić je za ovaj list naveo da je pre mesec dana "načuo" da bi moglo da dođe do incidenata na večitom derbiju, ali da nije obraćao pažnju na navode "jednog funkcionera" misleći da je to "laprdanje neozbiljnog čoveka".
 
"Srpski Telegraf" takođe piše da iza svega toga stoji "Korać koji je svakom od huligana dao po 5.000 evra".
 
"Blic" ne imenuje glavnog krivca za organizaciju nereda, ali piše da je "žestoki momak iz beogradskog podzemlja povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom platio Hrvate da započnu tuču na derbiju i bio na tribinama do trenutka kada je postalo očigledno da će njegovi puleni biti linčovani".
 
Kako list navodi, haos na stadionu bio je pokušaj preuzimanja južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanje unosnih poslova sa drogom.
 
Kako piše "Alo", hrvatski plaćenici su pre derbija imali sastanak sa gazdama u poznatom beogradskom restoranu na Topčideru, "od kojih su dobili dukserice i po 10.000 evra".
 
Slobodna Dalmacija je objavila snimak sa stadiona nakon sukoba na kojem se vidi kako policija odvodi huligane.
 
  • Predragg

    16.12.2017 18:27
    U Hrvatskim medijima pominju Luku Bojovica. Znajuci da je Vucelic stari DBovac,neosudjen za Atentat,a odavno je u Partizanu,puno toga smrdi. Tu se ,humanista kakav je po vokaciji,verovatno odrekao sistema upravljanja na koji je navikao u Sluzbi. Sudeci po tome kako su nasi imali gomilu informacija,sve mi ovo lici na namestaljku, borbu dve struje u vladajucoj nomenklaturi/oligarhiji.
  • Aca

    16.12.2017 18:22
    Lakrdija nema sta
    Sad ce ti gologuzani camiti u pritvoru 30 dana mediji se iz dana u dan zabavljati snjima i dizati tiraz a skaljarci na slobodi voditi kolo. Jadno i tuzno
  • ma da

    16.12.2017 17:34
    ma da
    i sve drzava zna..i ko i kada i gde ali ipak pusta bolesnike da haraju ulicama...postoje dva razloga...ili su sa njima u dilu ili su kreteni pa ne mogu da ih pohapse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija