Bivši ministar Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja u Luci Begrad

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostale optužbi za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čiji je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.
Bivši ministar Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja u Luci Begrad
Foto: Pixabay
Izricanju presude danas je prisustvovao i Milan Beko, koji je prethodno pratio i završne reči tužilaštva i odbrane.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organziovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu Beogradu.
 
Pored Bubala u ovom postupku su za zloupotrebu službenog položaja optužbi oslobođeni izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktorka Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.
 
Zbog krivičnog dela zloupotreba položaja optužbi je oslobođen bivši direktor Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac.
 
Tužilaštvo Bubala tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je kao ministar propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija Luke Beograd koje su prodate za manju vrednost od ekonomske, pa je država oštećena za više miliona evra.
 
Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar detaljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.
 
Luka Beograd je prodata 2005. godine firmi Vorldfin iz Luksemburga čiji je vlasnik Milan Beko, koji je ovom postupku bio svedok. Tokom svog svedočenja pred sudom, biznismen je rekao da mu je kupovina Luke bio jedan od najgorih poslova u životu i da se pokajao što je u njega ušao.
 
U septembru ove godine Luka Beograd je oglasila prodaju pojedine imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica.
  • Au

    26.12.2017 18:13
    Sad sledi naknada štete...
  • Branko

    26.12.2017 17:34
    apsolutni
    Zaista je ovo sramna odluka suda,sasvim je jasno da su sudije korumpirane i ovo je dokaz za to.
  • Ljiljana

    26.12.2017 14:28
    nečuveno
    Ima Bubalo još "putera na glavi"-"Petar Drapšin" Novi Sad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.