Pritvor za izvršnog direktora "Puteva Srbije" zbog nesreće na neotvorenom delu autoputa

Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana izvršnom direktoru JP "Putevi Srbije" Z. S. (56) zbog sumnje da je odgovoran za saobraćajnu nesreću.
Pritvor za izvršnog direktora "Puteva Srbije" zbog nesreće na neotvorenom delu autoputa
Foto: 021.rs
Nesreća se dogodila 12. novembra na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac, u Stublenici, u kojoj su poginule dve osobe, a jedna teško povređena. Na licu mesta poginuo je M. J. (70) iz Beograda, dok je u Valjevskoj bolnici povredama podlegao Z. Č. (70). 
 
Vozač "mercedesa" se uključio na neotvoreni deo autoputa Ub - Lajkovac na području lajkovačke opštine, gde je saobraćajni znak upućivao na to da je put otvoren, a nesreća se dogodila u Stublenici kod Uba. 
 
Prepreka teška nekoliko tona građevinskim mašinama je pomerena u 2016, a nije vraćena, iako je policija to tražila zbog sličnog nemara "Puteva Srbije" na nezavršenoj deonici Lajkovac - Ljig, takođe posle saobraćajne nezgode u kojoj je povređena ženska osoba. 
 
U Višem tužilaštvu je rečeno da je izvršnom direktoru određen pritvor zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, te da je u redovnoj proceduri podneta i krivična prijava protiv diektora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.
  • cvare

    28.12.2017 17:05
    A sta bi sa nastradalima kod Neotvorene naplatne rampe kod Novog Sada, niko ama niko od nadzornih organa, nacelnika i direktora iz Bgd. nije odgovarao ....zasto ????
  • VladaN

    28.12.2017 15:29
    Drobnjaku...
    ...se baš neda da ga uhapse. Sa toliko afera pa nikako da mu se posreci.
  • Vladan

    28.12.2017 15:13
    Surova realnost
    Na svakom mestu koje odlucuje nesto nalaze se nesposobni kadrovi koji su tu da bi na svaki moguci nacin izvlacili novac i trgovali uticajem a u korist vladajuceg rezima. Mi zivimo nase bedne zivote, a oni nista ne rade i uzivaju u zivotu kao milioneri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.