Milutin Bojić prevario privatnu kliniku za 27 miliona

Bivši vlasnik bolnice "Ostrog" Milovan Bojić ostao je dužan vlasniku klinike "Kneževi konaci" skoro 27 miliona dinara za smeštaj libijskih ranjenika, zbog čega će imovina "Ostroga" biti zaplenjena i prodata na aukciji.
Milutin Bojić prevario privatnu kliniku za 27 miliona
Foto: Medija centar Beograd
Bojić je lični lekar Vojislava Šešelja i bivši julovac, a trenutno je direktor Instituta "Dedinje". On je bio direktor ove institucije i za vreme Miloševića, a bio je i optužen zbog zloupotrebe položaja. 
 
Kako otkriva Blic, tokom 2013. i 2014. godine brojni libijski ranjenici su preko "Ostroga", čiji je vlasnik bio aktuelni direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", odlazili u Vrnjačku Banju na rehabilitaciju. Sve usluge obavljale su druge ustanove, dok je Bojić samo posredovao i uzimao proviziju.
 
Specijalna bolnica "Ostrog" imala je ugovor sa Ambasadom Libije u Beogradu na osnovu kojeg je i zaključen ugovor između "Ostroga" i "Kneževih konaka", čiji je vlasnik Dobrivoje Kostić. Bolnica čiji je Bojić donedavno bio vlasnik, obavezala se da plati 27 miliona dinara na ime smeštaja libijskih ranjenika. Kako fakture nisu bile plaćane, slučaj je završio na Privrednom sudu, koji ga je ustupio javnom izvršitelju koji sada pokušava da naplati pružene usluge.
 
Imovina "Ostroga" već je popisana.
 
- Dragan Bojić, koji predstavlja kliniku, izjavio je na sudu da ta bolnica ima potraživanja prema Ambasadi Libije od 800.000 evra, zbog čega nije mogla da plati svoje obaveze, kaže za Blic Dušan Dragićević, inače advokat Dobrivoja Kostića, vlasnika "Kneževih konaka".
 
On ističe da se Bojić do sada odazivao na sudske pozive. - Bojić sve radi kako bi izbegao da plati dug. Dolazio je na suđenja, ali je izjavio da je za njega ta priča završena, navodi Dragićević.
 
"Blic" je, međutim, došao do pisma u kojem ambasador Libije obaveštava bolnicu "Ostrog" da je većina dugovanja izmirena i da Ambasada, osim prema pomenutoj bolnici, nema obaveze prema drugim institucijama.
 
Libijska ambasada tvrdi da nema veze s dugovima "Konacima". - Želimo da vas obavestimo da sva neregulisana novčana potraživanja u vezi sa libijskim ranjenicima koji su lečeni posredstvom vas, jesu vaša potraživanja, dok se Ambasada ne nalazi u bilo kakvom odnosu prema bilo kojoj ustanovi sa kojom je po pitanju lečenja libijskih ranjenika u ugovorni odnos stupila vaša strana, kao i da ne priznaje kao svoj bilo kakav dug koji bi proistekao iz ugovornog odnosa između vas i bilo koje takve ustanove, navodi se u pismu ambasadora Libije Tadžurija Šradija Tadžurija.
 
"Blic" je nedavno pisao da Milovan Bojić, nekadašnji član Jugoslovenske levice, a sada SRS, iako direktor državne bolnice "Dedinje" i danas posreduje u poslu smeštaja i lečenja libijskih ranjenika. Objavili su i pismo koje je Antikorupcijskom timu Ministarstva zdravlja uputio rukovodilac (ime poznato redakciji) jednog lečilišta u kojem nadležne obaveštava da mu je Bojić uputio ponudu o uspostavljanju saradnje radi lečenja Libijaca.
 
  • JUL, SRS, SNS

    04.01.2018 14:53
    I šta sada? Ostrog je kupio koruptivnim novcem dok je bio Jul. Bivši vlasnik Ostrgo danas veze nema sa svojom bolnicom i marifetlucima u posreduvanju jer je taj novac davno na Kajmanskim ili Devičanskim ostrvima a on je bivši vlasnik.
    Danas je on SRS , izlagao Hag, vratio nam Šeška, užicao direktorsko mesto Institutu Dedinje, nastavlja da krade i ostao uspešan menadžer. kojeg danas štiti AV političko dete Vojislava Šešelkja. Za uzvrat AV ima lojalnog Šeška.
    Da li će završiti u bukagijama , neće, ima AV imunitet a pravna država ovde ne postoji.
  • Pedja

    04.01.2018 11:38
    Kakvo iznenađenje
    Ista škola kao Vučić i Šešelj...
  • Lotre

    04.01.2018 10:59
    @haha
    Samo neobrazovani revizionista moze da lupa takve gluposti.
    Blago tebi i tom tvom vakuumu kojeg imas u glavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija