Francuska kompanija dobila koncesiju na 25 godina za aerodrom "Nikola Tesla"

Stručni tim za dodelu koncesije za aerodrom "Nikola Tesla" kao prvu na listi izabrao je ponudu francuske kompanije Vinci Airport, prenose beogradski mediji.
Francuska kompanija dobila koncesiju na 25 godina za aerodrom "Nikola Tesla"
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim saznanjima N1, zeleno svetlo za to dala je i Vlada Srbije, koja je večeras razmatrala odluku tog stručnog tima na vanrednoj sednici.
 
"Novosti" javljaju da je vrednost ugovora 501 milion evra za 25 godina, kao i da će nakon njegovog potpisivanja kompanija biti u obavezi da isplati dodatnih 732 miliona evra. 
 
Stručni tim za dodelu koncesija prosledio je zaključak i rang listu Vladi Srbije, koja je večeras od 20 sati vanredno zasedala kako bi dala zeleno svetlo na rang listu. Odluku Vlade sutra će saopštiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Rok za odluku o izboru koncesionara za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" istekao je danas, a za koncesiju beogradskog aerodroma stigle su četiri ponude.
 
Ponude su dostavili švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Inćeon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure.
 
Odluka o najboljim ponudama za koncesiju trebalo je da bude doneta do 25. decembra, ali je potom taj rok pomeren na 29. decembar, pa na 5. januar.
 
Više o pomeranju rokova, kritikama stručnjaka i reakcijama vlasti i objašnjenjima zbog čega je koncesija aerodrom dobra, pročitajte OVDE.
  • Daks

    06.01.2018 13:10
    Čestitam. Podrška našoj Vladi u daljnjim razgovorima.Vlada Srbije je toliko posvećena reformama, integracijama, pregovorima...
  • Gorana

    06.01.2018 12:11
    nikolina
    Ovakav ishod tendera za koncesiju je pobeda strpljenja , veliki je to novac i velika godišnja taksa.
  • Vojvodina Republika

    06.01.2018 12:06
    Al se botovi raspisali danas - molim odmah sendviče za sve aktivne na času.

    p.s. i Crna Gora ima 2 putnička aerodroma (Podgorica i Tivat) a njena površina se ne može ni porediti sa Srbijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija