FOTO: Ministri vojske i policije uneli badnjake u kasarnu i policijsku stanicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u ranim jutarnjim časovima, sekli su badnjake u Dobanovcima, a nešto kasnije prisustvovali i Svetoj arhijerejskoj liturgiji i nalaganju badnjaka, povodom obeležavanja Badnjeg dana u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

Kako je saopštilo ministasrtvo odbrane, liturgiju je predvodio vladika i episkop šumadijski i arhijerejski nadležan vojni sveštenik Jovan.

Ministar Vulin čestitao je svim pravoslavnim vernicima današnji praznik u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i poželeo im da ga provedu sa onima koje vole, koji njih vole, sa onima koji su im dali imena i onima kojima su oni dali imena.

General Diković čestitao je Badnji dan i Božić svim građanima Srbije i pripadnicima Vojske Srbije, posebno onima koji su daleko od naše zemlje i izvršavaju zadatke širom sveta, onima koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, na našoj granici, koji su danas na dužnosti i obezbeđuju mir i stabilnost i izrazio nadu da će 2018. godina biti godina uspeha Vojske Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović unošenjem badnjaka u prostorije Policijske stanice Novi Beograd obeležio je Badnji dan i poručio da ogroman broj pripadnika policije i danas radi kako bi građani Srbije bili bezbedni.

Stefanović je, zajedno sa najbližim saradnicima, čestitao najradosniji hrišćanski praznik svim pripadnicima MUP-a, ali i građanima koji slave Badnji dan i Božić po julijanskom kalendaru, i poželeo im dobro zdravlje, sreću i da Srbija bude mirna i bezbedna.


 

  • Partibrejker

    06.01.2018 21:29
    Ptica trkacica
    Eh sto nisam znao pa da sam bacio neku "crnu udovicu"....kakva bi to bezanija bila!!
  • sadnja

    06.01.2018 18:27
    a jesu
    li negde posadili neko drvo,ili su tu samo da ruse?
  • Izreka

    06.01.2018 16:09
    Što neko vidi to i radi
    Što veći badnjak vučeš - to si veći Srbin a obaška patriota. To je opšte poznato.
    Kad bi se mogla čitava šuma poseći, pa to zakačiti i kakvom dizalicom dovući....
    ala bi to bila vatra, a tek što bi dovlakač bio Srbin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.