Odbačena krivična prijava protiv bivšeg direktora Kontrole leta

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv dojučerašnjeg direktora Kontrole letenja (SMATSA) Radojice Rovčanina, koju je protiv njega krajem 2015. godine podnela zaposlena u SMATSA Alida Dogramdžieva Živanović.
Odbačena krivična prijava protiv bivšeg direktora Kontrole leta
Foto: Pixabay
Nakon sprovedenih dokaznih radnji i saslušanja svedoka, krivična prijava je odbačena. Ovu odluku je potvrdilo i Više javno tužilaštvo koje je odbilo prigovor Dogramdžieve na odluku osnovnog tužilaštva, rekla je portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić.
 
Dogramdžieva Živanović teretila je Rovčanina za krivično delo nedozvoljene polne radnje.
 
Protiv Rovčanina u decembru prošle godine krivičnu prijavu je podneo i nekadašnji ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, koji je takođe bio zaposlen u SMATSA u odeljenju za komercijalu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore. U tom slučaju u toku su dokazne radnje, odnosno ostalo je da se ispita još jedan svedok.
 
U krivičnoj prijavi Srećković tvrdi da mu je Rovačanin pretio ugrožavanjem sigurnosti ukoliko bude svedočio protiv njega u postupku po krivičnoj prijavi Dogramdžieve Živanović.
  • Oštećeni kao tužilac

    12.01.2018 15:27
    Da u ZKP još postoji oštećeni kao tužilac, sada bi oštećena g-dja mogla da angažuje advokata i podigne optužni akt protiv okrivljenog i slučaj bi dospeo pred sud.
    Po sadašnjem ZKP ako javno tužilaštvo odbaci prijavu i NEĆE da goni učinioca, ne možete mu ništa. Nikada njegov slučaj neće dospeti pred sud i neće biti krivično gonjen.
    Potrebno je izmeniti ZKP i vratiti institut oštećeni kao tužilac: Neka oštećeni angažuju advokate i podižu optužne akte za slučaj da javno tužilaštvo neće da goni -jer smatra da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog dela. Ako oštećeni smatra drugačije i veruje da u radnjama okrivljenog ima elemenata k.d. -neka goni okrivljenog o svom trošku,.Zašto mu je to pravo oduzeto? Na kraju o svemu sud odlučuje presudom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.