Niš firmi "Kip lajt" platio milione za ukrase

Čak šest miliona dinara Nišlije su platile svetleće ukrase kojima su, kako kažu u Gradskoj upravi, okićene Gradska kuća u Nišu, Skupština grada, kao i drveće.
Niš firmi "Kip lajt" platio milione za ukrase
Foto: Pixabay
Kako pišu Južne vesti, na tenderu je učestvovao samo jedan ponuđač i to firma Kip lajt, koju su mediji osporavali zbog preskupe novogodišnje jelke u Beogradu, ali i prošlogodišnjeg spornog tendera za dekoraciju glavnog grada.
 
Dve najvažnije gradske ustanove, drveće kod Margera i u Ulici Nikole Pašića, ali i deo kod Saborne crkve i ulice u samom centru grada, zasijale su sjajem vrednim 50.000 evra, koliko Nišlije košta ugovor između grada i firme "Kip lajt" iz Beograda. 
 
Za razliku od prošle godine, kada je za iste pare kupljeno oko 400 svetlećih nizova, 83 svetlećih kugli, zvezdano nebo, dekoracija za most i jedna "3D zvezda", ove godine, kupljeno je samo 250 svetlećih traka i 60 svetlećih ukrasa. 
 
Uprkos tome, što su u Gradskoj upravi Niša, u plan javnih nabavki za 2017. godinu, samo nekoliko dana pre raspisivanja tendera, dodali stavku “novogodišnja dekoracija”, uz kratko obrazloženje da je to “realna potreba”, šef Službe za zajedničke poslove Aca Janković kaže da je to bilo u planu još od usvajanja budžeta, a dokumente dostupne na Portalu javnih nabavki u kojima sve to piše, nazvao je samo "mišljenjem novinara". 
 
"To je samo vaše mišljenje. Služba za zajedničke poslove je u svom budžetu imala predviđene pare za to i po tom osnovu je to i nabavljeno. Prilikom sastavljanja budžeta, govorilo se da bi gradske objekte trebalo ukrasiti malo pobolje. Uslov je bio da pare budu predviđene budžetom. To je finansijski plan, razumete. Nakon tog plana se pravi plan javnih nabavki, na osnovu kojeg se raspisuju javne nabavke, a to sve imamo", rekao je Janković. 
 
Janković visoku cenu ukrasa, pravda njihovom "dužinom i kvalitetom", a saradnju sa "Kip lajtom" ne vidi kao spornu. 
 
Podsetimo, novinari portala Pištaljka još 2016. godine su skrenuli pažnju na sumnjivu javnu nabavku za dekoraciju Beograda. Međutim, ova firma je naročito dospela u žižu javnosti, kada su novinari ovog portala otkrili da je beogradska novogodišnja jelka za 2017. godinu plaćena čak 83.000 evra i da je u centru grada postavljena pre završetka tendera.
  • stradija

    13.01.2018 13:31
    Vučićev kartel nas pljačka naočigled, nemilosrdno džepare svima ispred nosa, uhvaćeni su sa rukama u našim džepovima i nikom ništa. Ništa! Srbija je konačno dobila savršen sistem po meri vlasti i naroda. Kao u pesmi, žao mi konja...
  • Penzioner

    13.01.2018 08:32
    I bi svetlo
    Moze li se saznati ko je vlasnik firme,gradjane bi to interesovalo.
    Ko nam to dodatno zavlaci ruku u dzep...
    Hvala!
  • Nišlija

    12.01.2018 22:47
    Keep it real
    Sigurno je kvalitetna firma čim dobija tolike tendere, i šta bi ste vi hteli? Da bude besplatno i onako je cena vrlo povoljna. Ne bi Bulatović naneo štetu gradu, jer ne bi Vučić to dozvolio niti bi postavio Bulatovića za gradonačelnika da nema apsolutno poverenje u njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija