Vlada postavila v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu

Dosadašnji pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić postavljen je za vršioca dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".
Vlada Srbije postavila je Maravić za direktora Nacionalne akademije 11. januara, kada je i razrešen sa mesta pomoćnika ministra.
 
Nacionalna akademija osnovana je u oktobru prošle godine, a trebalo bi da u potpunosti transformiše javnu upravu i obezbedi efikasnije, ljubaznije i bolje upućene službenike.
 
Ministarne državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je i da će direktor Nacionalne akademije biti biran na konkursu i da nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju.
 
"Nacionalnom akademijom rukovodi direktor koji za svoj rad odgovara Vladi i postavlja se na pet godina. Direktor mora biti postavljen na konkursu, u kome se proveravaju stručni i rukovodilački kapaciteti i nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju", rekao je Ružić tada u Skupštini Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija