Nova godina, novi slučajevi porodičnog i nasilja prema ženama

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević kaže da je od početka godine bilo nekoliko slučajeva nasilja, u kojem je ubijena jedna devojka i slučaj porodičnog nasilja kada je nasilnik izvršio samoubistvo.
Nova godina, novi slučajevi porodičnog i nasilja prema ženama
Foto: Pixabay
Vesna Stanojević je gostujući u Dnevniku RTS rekla da je Novu godinu obeležio slučaj ubistva devojke iz okoline Subotice i slučaj porodičnog nasilja na Novom Beogradu.
 
"Od početka godine imali smo nekoliko prijava nasilja. U Segedinu je ubijena devojka iz okoline Subotice, dok je 2. januara došlo do porodične svađe u kojoj je nasilnik izvršio nasilje nad suprugom i ćerkom, a potom izvršio samoubistvo. U Austriji je prijavljeno nekoliko slučajeva porodičnog nasilja čiji su učesnici naši državljani", navodi Stanojevićeva.
 
Navodi da Zakon o sprečavaju nasilja u porodici daje rezultate, ali da treba nastaviti sa borbom.
 
"Nasilje u porodici je tema protiv koje se svi borimo. Naš cilj je da se ono smanji ali dva drastična primera nasilja u 2017. od kojih bi izdvojila ubistvo ispred Centra za socijalni rad nam ostavljaju težak utisak i pitanje da li mere koje imamo mogu da spreče nasilje. Ali prema pokazateljima koje imamo verujem da će ova godina biti bolja", navodi Stanojevićeva.
 
Kad je reč o radu policije, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, navodi da se oseća velika razlika u pozitivnom smislu.
 
Osvrćući se na globalnu kampanju protiv seksualnog uznemiravanja žena iz Holivuda, navodi da je seksualnog uznimiravanja bilo i da će ga biti.
 
"Na žalost, žene su vrlo često na meti seksualnog uznemiravanja. Njega je uvek bilo ne samo u Holivudu već i širom sveta, u organizacijama gde poslodavci zloupotrebljavaju svoje saradnice koje zbog straha ne dobijanja ili gubitka posla nasilje ne prijavljuju", navodi Stanojevićeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija