Ubijen Oliver Ivanović

Kosovska policija je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla "određene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage".
Ubijen Oliver Ivanović
Foto: Medija centar Beograd
To je rekao regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.
 
Bojić je naveo da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po Bojićevim rečima, zapaljena "opel astra" je bila bez registarskih tablica.
 
Bojić je naveo da je Ivanović ranjen vatrenim oružjem jutros oko 8.10 sati, potom je odnet u KBC sever radi ukazivanja pomoći i reanimacije, ali su lekari konstatovali smrt. On je u teškom stanju prebačen na Odeljenje reanimacije u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, ali je podlegao povredama.
 
"Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nije bilo spasa", rekao je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić za Blic. 
 
Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović naveo je da je Oliver Ivanović imao pet rana od vatrenog oružja u gornjem delu grudnog koša. Kako je rekao, preduzete su sve potrebne mere reanimacije, ali nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i konstatovana je smrt u 9:15 časova.
 
Severni deo Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije, koje tragaju za osobom koja je pucala na Ivanovića.
 
Po navodima svedoka, Ivanovića je ispred zgrade u kojoj su stranačke prostorije ugledala prolaznica, posle čega je ubrzo stigla Hitna pomoć.
 
A burned car was found near the northern Kosovo settlement of Zvecan, which according to BIRN sources was used by Ivanovic’s assassins. Kosovo Serb leader, Oliver Ivanovic, has been killed in north #Kosovo town of Mitrovica. Follow live updates here: https://t.co/JyQQsVVRNz pic.twitter.com/yY3cveDpGw
 
Biografija Olivera Ivanovića
 
Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Završio je Mašinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.
 
Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću "TransKosovo", fabrici keramičkih pločica "Mozaik" i predstavništvu firme "Hepok" iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici.
 
Na mestu zamenika direktora kompanije "Feronikl" iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.
 
Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.
 
Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji, a zatim lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".
 
Od januara 2014. godine, kada je uhapšen, nalazio se u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici, a teretio se za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu 1999. i 2000. godine. U februaru 2017. mu je ukinuta prvostepena presuda i naloženo je novo suđenje. Potom je bio u kućnom pritvoru, a od aprila 2017. je određeno da se brani sa slobode.
 
Živeo je u Kosovskoj Mitrovici. Bio je oženjen i otac je tri sina.
  • Iliiy

    17.01.2018 08:39
    @mile

    Da li ste ljuti ?
  • mile

    16.01.2018 23:15
    @prolaznik @farma opaa pa to sad i botovi imaju sindikat i ustaju u zastitu prava na sendvic
  • xgsdgfsd

    16.01.2018 22:49
    za Umuknite vishe
    Dečko, koje ti je to slovo sh?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija