Dragan Sikimić novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas je izabrao Dragana Sikimića za direktora, objavljeno je na sajtu te institucije.
Dragan Sikimić novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Pixabay
Sikimića, zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Odbor je izabrao jednoglasno, a na sednici su jednoglasno izabrani i novi predsednik Odbora Danica Marinković i zamenik predsednika Odbora Miloš Stanković.
 
Kako se navodi, na današnjoj sednici Odbora obavljen je razgovor sa kandidatima u užem krugu za izbor na funkciju direktora Agencije, Dejanom Damnjanovićem i Draganom Sikimićem, dok je kandidat Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa.
 
Konkursna komisija je prošle nedelje obavila razgovor sa 11 kandidata i predložila tri kandidata za uži izbor. Odbor Agencije objavio je u novembru javni konkurs za izbor direktora nakon što je Majda Kršikapa 13. novembra podnela ostavku na tu funkciju.
 
To je treći javni konkurs za izbor direktora agencije u poslednjih godinu dana. Inače, mandat direktora agencije traje pet godina, a uslovi za izbor su, izmedu ostalog, da kandidat ima završen Pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, kao i da nije član političke stranke odnosno političkog subjekta.
  • Milan

    17.01.2018 20:41
    Bio u RIK-u na predlog SNS. To mu ne stoji u biografiji. Samo napredno.
  • Sabe

    17.01.2018 19:58
    Hercegovac protiv korupcije? Ha ha ha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.