Traže da građani ne plaćaju zamenu registarskih tablica zbog kvačica

Mađarski pokret zatražio je oslobađanje građana plaćanja takse za zamenu registarskih tablica sa slovima Č, Ć, Š, Ž, DJ, Y i W.
Traže da građani ne plaćaju zamenu registarskih tablica zbog kvačica
Foto: 021.rs
Zahtev upućen ministru Nebojši Stefanoviću obrazložen je time što građani nisu krivi što im je Ministarstvo unutrašnjih poslova svojevremeno izdalo tablice sa tim slovima.
 
"Vlasnici vozila su registarske tablice već platili 2010. kada ih je pravilnik, koji nije predvideo problem slova sa dijakritičkim znacima, što nikako nije greška građana, obavezao da menjaju svoje, već i tada isplaćene prethodne tablice", naveo je Mađarski pokret.
 
Pokret je naveo da su građani sada prinuđeni da registarske tablice menjaju o svom trošku, što iznosi otprilike 3.500 dinara, iako nisu krivi što su dobili tablice koje sadrže ta slova.
 
"Molimo da nađete način da se građani oslobode ovog nameta, koji nažalost nije prvi koji se plaća bez valjanog razloga", piše u saopštenju.
  • aki

    22.01.2018 08:34
    A da nadjemo tog mudraca koji9je to i smislio????
  • Veronika

    20.01.2018 20:31
    MONOPOL
    Ovo je ludost! Menjati tablice svakih 10 godina? Na svu sreću da imamo dobro organizovanu reciklažu, pa nam tone skinutih tablica neće dodatno zagaditi ovaj šugavi grad. Lično ne znam da se igde u svetu praktikuje bacanje tablica koje su u perfektnom stanju. U Francuskoj svako može da sa saobraćajnom ode do ključara u bilo kom tržnom centru ili do prodavnice auto-delova i naruči nove tablice kad su oštećene ili kad poželi da nabavi neki lepši model. I to možete naručiti i dobiti za par minuta, za desetak evra, jednu, dve...ili ako vam se hoće i deset novih tablica. Ovde država ima MONOPOL i naravno, toče vodu na svoju vodenicu. Trebalo bi da se udruženja vozaća i građana organizuju i upute žalbu po ovom pitanju u Strazburg. Zašto bi građani plaćali za greške administracije? Sve dok nam država bude izrađivala tablice, bićemo suočeni sa sličnim problemima.
  • Мунгос

    20.01.2018 14:30
    Није ми познато како су Хрвати доживели ово насилно избацивање њихових слова са регистарских таблица.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija