Predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzet čin zbog izjava na protestima

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osudjen je pred Vojno-disciplinskim sudom u Nišu na kaznu vraćanja u prethodni čin, jer je, prema mišljenju suda, napravio disciplinski prestup svojim izjavama na protestima tog sindikata krajem 2016. i tokom 2017. godine.
Predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzet čin zbog izjava na protestima
Foto: Pixabay
Antić je kazao da će se njegova odbrana žaliti višem Vojno-disciplinskom sudu u Beogradu. Kako navodi, osudjen je zbog iznošenja stavova na protestima, a osudio ga je sud koji prema mišljenju Ustavnog suda nije sud, već organ uprave u sastavu Vojske Srbije.
 
Antić je rekao da proces protiv njega vidi kao politički i da je presuda naredjena iz vrha Vojske, odnosno kao krivca označio je načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića, pod čijom je komandom sud.
 
"Ovo doživljavamo kao vid pritiska na Vojni sindikat Srbije i zastrašivanje ostalih pripadnika vojske, koji su u VSS ili žele da budu", rekao je Antić i dodao da slučaj vidi kao jako "negativan potez i samovolju ljudi iz vojske".
 
Prema njegovim rečima, ovom presudom su narušeni odnosi sa Ministarstvom odbrane, koji su krenuli uzlaznom putanjom i sada se vraćaju na period iz vremena protesta. Dodao je i da je sud pokazao neprofesionalizam i pristrasnost, "jer nije prihvatio nijedan dokaz koji je odbrana predložila".
  • СОЛИДАРНОСТ

    18.01.2018 11:20
    ПОДРШКА
    Докле ће , бре, комуњарски генерали да владају ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija