Direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator i kandidat SNS

Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika na izborima u Zemunu 2016. godine, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).
Direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator i kandidat SNS
Foto: Pixabay
Kako se navodi u tekstu, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Sikimićevo ime se nalazi medju onima koji su donirali 40.000 dinara Srpskoj naprednoj stranci za prošlogodišnje predsedničke izbore. Istu sumu naprednjacima je dao i 2016. godine za lokalne izbore u Zemunu.
 
"Sikimić će se sad naći u neobičnoj poziciji, imajući u vidu da je Agencija na čijem je čelu već pokrenula postupak protiv SNS zbog sumnjivih donacija za izbore 2014. godine, kao i da trenutno vrši proveru prošlogodišnjih donatora na čijem spisku se nalazi i sam Sikimić", piše BIRN.
 
BIRN je ranije objavio da je Sikimić bio član Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Zemun na predlog SNS-a, ali ispostavilo se da je bio i na listi ove stranke za izbore u Zemunu 2016. To pokazuju podaci iz Zbirne izborne liste koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda, gde se na listi naprednjaka na 17. mestu nalazi Dragan Sikimić, pravnik iz Zemuna.
 
BIRN je sredinom oktobra prošle godine u svom istraživanju izneo svedočenja ljudi koji su davali po 40.000 dinara za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića u kojima su priznali da novac nije njihov već da su ga dobili u stranci, a zatim uplatili pod svojim imenom. Agencija za borbu protiv korupcije je u međuvremenu zatražila od Uprave za sprečavanje pranja novca da obavi kontrolu transakcija Srpske napredne stranke, ali ova to nije uradila jer, kako su rekli, u dopisu Agencije nisu dobili objašnjenje od kojih nelegalnih aktivnosti bi oprani novac potekao.
 
Takođe, Ministarstvo za rad i socijalna pitanja je na zahtev Agencije proveravalo donacije svih stranaka i tom prilikom utvrdilo da se među njima ponovo nalaze korisnici socijalne pomoći. Od ukupno 8.317 donatora, njih 23 je u isto vreme korisnik novčane socijalne pomoći, rečeno je u Agenciji.
  • skankhunt42

    19.01.2018 10:41
    Nadam se da čitaoci u komentarima primećuju i nadolazeće anti-SNS botove, krokodile koji već oštre zube iščekujući svoj deo kolačića. Situacija im ide na ruku, pa dobijaju veliki broj pozitivnih ocena. Bot je bot, lupite mu "dislajk" kad god ga uočite.
  • Konsterniran!

    19.01.2018 09:53
    Iz filma
    E, tako se to radi!
  • joja

    19.01.2018 09:41
    Drzava to je SNS
    Ovo je krah pravne drzave. Korupcija se uvukla u sve pore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija