Britanski desničar tužio Mariniku Tepić, zbog "duševne boli jakog intenziteta"

Britanski desničar Džim Doson tužio je poslanicu Nove stranke u Skupštini Srbije Mariniku Tepić "zbog povrede časti i ugleda".
Marinika Tepić je u Skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Doson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to s Mišom Vacićem, vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa", nakon čega je dobila niz pretnji.
 
Doson ju je tužio jer je "povredila njegov ugled i čast" izjavama da je on "u svetu poznati fašista", "mobilizator militantnih grupa", "čovek koji naoružava svoje pristalice", "fašista koji donira srpske manastire donacijama koje više liče na oružje".
 
U tužbi je naveo da mu je tim izjavama "povredila čast i ugled, kao i dostojanstvo, budući da se radi o uvredljivim i omalovažavajućim rečima zbog kojih je trpeo duševne bolove jakog intenziteta, u smislu negativnih afekata, odnosno osećanja stida, srama, žalosti, tuge i osećanja manje vrednosti". Doson traži 450.000 dinara odštete.
 
"On i treba tako da se oseća. Svi fašisti treba da se osećaju tako", izjavila je Marinika Tepić. Ona je za N1 navela da ne odstupa od svojih tvrdnji koje je izgovorila za skupštinskom govornicom i dodaje da je spremna da dokaze u prilog tih tvrdnje dostavi i sudu.
 
Javnosti je poslala otvoreno pismo kojim upozorava na narastajući fašizam u Srbiji, između ostalog i zbog saznanja koje ima.
 
"A to je da me ovi ekstremni desničari u svojim krugovima interno nazivaju Džo, aludirajući na britansku parlamentarku Džo Koks koja je pre godinu i po dana ubijena na ulici od strane jednog ekstremiste, a oči britanske javnosti su tada bile uprte u organizaciju 'Britain first' čiji je osnivač upravo Džim Doson", rekla je Tepić.
 
U decembru su se u Beogradu pojavili grafiti sa pretnjama koje su joj upućene: "Marinika, shvati, nećemo stati" i "Korneliu Kodreanu ne Marinika Čobanu". Jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".
  • Nemanja

    19.01.2018 12:04
    @purgerNS

    Za razliku od tebe, kojeg izbacuju iz svake zemlje kao prostaka iz kafane.
  • ex chapman

    19.01.2018 11:02
    @Posmatrač
    "gospodina" Dawsona u britanskim medijima redovno nazivaju fašistom - zato što on to i jeste. dosad mu još nije palo na pamet da nekog tuži (koliko ja znam, tj. nije bilo u medijima da je nekog tužio). zna on vrlo dobro gde su sudovi i sudije "osetljivi" na "bol i patnju" koju trpe fašisti!
  • Tester

    19.01.2018 10:31
    Nema većih fašista od antifašista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.