Konkurs za pomoćnika ministra odbrane

Vlada Srbije raspisala je javni konkurs za funkciju pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, na rok od pet godina, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.
Konkurs za pomoćnika ministra odbrane
Foto: 021.rs
Na toj funkciji sada je, u statusu vršioca dužnosti general-major Milan Mojsilović.
 
Uslovi konkursa predviđaju najmanje visoko obrazovanje u oblasti prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka, najmanje devet godina radnog iskustva u struci, poznavanje engleskog jezika i položen državni stručni ispit.
 
Uslov je i sertifikat za pristup i korišćenje podataka i dokumenata sa oznakom stepena tajnosti, državljanstvo Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede radne dužnosti i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.
 
U izbornom postupku proveravaju se poznavanje oblasti iz delokruga Sektora za politiku odbrane, stručna osposobljenost za rad na položaju, veština analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, organizacione sposobnosti i veština rukovođenja.
 
Ministar odbrane ima još jednog pomoćnika - za materijalne resurse, a na toj funkciji je, takođe u v.d. stanju, koje se svaka tri meseca produžava odlukama Vlade Srbije, Nenad Miloradović.
  • Vojvođanski

    20.01.2018 14:35
    Katalonac
    Da li pomoćnik mora da ima odsluženi vojni rok ili mora da bude partijski pajac pošto se sytručni kadrovi baš nezapošljavaju u ovoj nazovi državi.
  • KARABURMA - 1

    20.01.2018 03:55
    Vidim da je konkurs javan sto je dobro da svako ima pravo da konkurise, sve je transparentno da ce se izabrati najbolji kandidat, ali nesto mi govori da ce opozicija opet da se buni bezrazlozno da kritikuje i izmislja.
  • Nesrecnik Nesretnik

    19.01.2018 23:11
    B.O.T
    ....napokon sam medju svojima.....pomisli bot i ostavi komentar.....napokon.....
    "Uh, kako je ovo lose biti bot ministra!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija