Vučić: Nisam optimista u pogledu Briselskog sporazuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije optimista u pogledu Briselskog sporazuma, ali da Srbija mora da se nada i da čini sve da se postigne neki dogovor, iako to neće biti lako.
Vučić: Nisam optimista u pogledu Briselskog sporazuma
Foto: 021.rs
"Što god postignemo, i da budemo na kraju i jedni i drugi nezadovljni, a što bi značilo da i jedni i drugi budemo pomalo zadovoljni, opet neće biti dobro", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja Srba koji su došli u Laplje Selo da bi sa njim razgovarali. 
 
Vučić je podsetio da je i 2013. godine bio na Kosovu kada su mnogi bili protiv Briselskog sporazuma, i da je onda govorio da će Beograd na kraju insistirati na tom sporazumu. 
 
"Govorio sam da ćemo mi insistirati na Briselskom sporazumu, dok drugi beže od njega, isto je kao sa Dejtonom", rekao je Vučić i dodao da je "na nama da svoju Srbiju ojačamo i gledamo da što više pomognemo". Vučić je rekao da zato srpski narod mora da radi i da pokuša da se ponaša kao što su to radili Albanci od formiranja treće Prizrenske lige do 90-ih pa nadalje. 
 
Predsednik Srbije je rekao da mu je drago što večeras vidi ljude koji su črvrsti, hrabri i razumeju da je budućnost u poslu, školovanju.
 
"Za mene je ključno pitanje da li možemo kada ste sve to izdržali, koliko ste problema imali, da slobodo govorite ovde, da ste došli kada znate da njihove službe sve prate, da ste opstali", rekao je Vučić, koji je ocenio da je na razgovor sa njim došlo oko 3.000 Srba i dodao da je spreman da i do ponoći sa njima razgovara. 
 
Predsednik je izrazio zadovoljstvo što danas Banjska i Gračanica sijaju, što se vidi da je nešto urađeno na ponos svih. 
 
Vučić je na komentar jednog od Srba, koji je primetio da policija ne rešava krađe traktora, krava, obijanja ambulanti, rekao da zna za problem i da je potrebno da u srpskim sredinama postoji više srpskih policajaca. 
 
"Od 8.800 pripadnika Kosovske policije 1.400 je Srba. Kažu nam to je više od 10 odsto. Za nas je problem što u, na primer, Goraždevcu moramo da imamo više od jednog policajca. Probaćemo da razgovaramo o tome, nama nije problem da to platimo, da imate više policajaca, boriću se i pokušavati", rekao je Vučić. 
 
Predsednik Srbije je još jednom tokom razgovora koji je počeo nešto posle 18 sati, pozvao sve kosovske Srbe da ukoliko znaju da može nešto da se uradi, da se pomogne, a da to nije bačen novac, to i kažu.
  • da prevedemo

    21.01.2018 08:52
    Rekao vam je da ce vas drzati na nicijoj zemlji, ni tu ni tamo, na vetrometini, u mulju i blatu koje se ne zna cije je, isto kao sto drzi i gradjane Srbije, jer jedino u takvom aranzmanu moze da radi sta hoce, a to je da pljkacka i pustosi i cereci ovaj les od zemlje. A vi klicite i obozavajte ga i dalje, kao i polusvet ovde.
  • bora

    21.01.2018 01:45
    još jedno obećanje
    Obećanje, ludom verovanje.
  • Fuj

    20.01.2018 23:54
    Čista samopromocija ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.