Nagrađeni kadeti Vojske Srbije koji su plivali za Časni krst

Kadeti Vojne akademije koji su pre dva dana na beogradskoj Adi Ciganliji plivali za Časni krst, nagrađeni su danas.
Kadeti su nagrađane odmorom s jednim članom porodice u objektu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Tari. Reč je o kadetima koji su aktivni sportisti i koji su do sada postizali zavidne rezultate u vojnom višeboju i futsalu, a koji se već sada intenzivno pripremaju za Vojne kadetske igre koje će se u aprilu održati u Indoneziji.
 
"U plivanju za Časni krst Vojska Srbije je još jednom pokazala kakve sjajne ljude ima, kakve sjajne kadete ima, kakve sjajne podoficire i oficire ima, još jednom je pokazala zašto Srbija s pravom može da se osloni na svoju vojsku i zašto Srbija sa pravom može da veruje u svoju vojsku", istakao je prikom dodele nagrada ministar odbrane Aleksandar Vulin
 
Takođe je ukazao da je razvoj sporta u vojsci od najvećeg značaja i najavio ove godine konkretne poteze u smislu formiranja sportskih saveza, napominjući da će dodatna pažnja biti posvećena sportu u celini, kako bi se dodatno poboljšala fizička pripremljenost svakog pripadnika VS.
 
"Od kada se povodom Bogojavljenja organizuje plivanje za Časni krst, kao simbolika časnog čina krštenja Isusa Hrista, uvek sam želeo da se na pobedničkom postolju nađe pripadnik Vojske", rekao je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković ističući zadovoljstvo što poslednjih godina do Časnog krsta prvi stižu upravo pripadnici Vojske Srbije.
 
Kadet Vojne akademije Sava Stanković pobednik je ovogodišnjeg tradicionalnog plivanja za Časni krst. U konkurenciji od 54 mladića, još petorica kadeta plivala su sa njim na Savskom jezeru.
 
Čestitajući Stankoviću na ostvarenom uspehu, Diković je podsetio da je i u Kuršumliji Časni krst završio u rukama pripadnika Vojske Srbije i istakao da je u mnogim garnizonima širom zemlje više od 150 vojnika i starešina plivalo za Časni krst i postiglo zapažene rezultate.
  • Carls Tejlor

    21.01.2018 21:37
    Imbecilnostima u vojsci nikad kraja... treba rasformirati vojsku, ionako joj je istorija prepuna sramote i ponizenja.
  • x

    21.01.2018 20:56
    y
    i opet: sva sreća pa smo razdvojili državu i crkvu.
  • tenkista

    21.01.2018 18:58
    Ko je Supermen sa plaštom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija