Krivična prijava zbog lažne tvrdnje o kamenu za kiseli kupus

Poslanica Dveri Marija Janjušević potvrdila je za Voice da će podneti krivičnu prijavu protiv direktorice Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivane Pejović Ševrt zbog davanja lažnog iskaza da je kamen za koji je lider Dveri Boško Obradović tvrdio da je donet sa Kosova, zapravo njen kamen koji je pozajmila Mariji Janjušević za kiseli kupus.
Kako pokazuje istraživanje Vojvođanskog istraživačkog-analitičkog centra, Ivana Pejović Ševrt je ona "žena iz Inđije" za koju je Marijan Rističević tvrdio da je "prepoznala kamen za kupus" na sednici Skupštine Srbije koji je poslanicima, u oktobru prošle godine, pokazao lider Dveri Boško Obradović predstavljajući ga kao kamen sa Kosova.
 
Naime, 3. oktobra prošle godine na sednici Skupštine Srbije, predsednica parlamenta Maja Gojković proglasila je jednominutnu pauzu kako bi se iz sale izneo kamen, koji je Boško Obradović uneo u salu. Obradović je, na početku izlaganja, pokazao veliki kamen, za koji je rekao da ga je doneo sa Kosova, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina". Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".
 
Priča o kamenu nastavljena je i narednih dana, a u nju se uključio i Marijan Rističević. On je na konferenciji za novinare, 6. oktobra prošle godine, izjavio da je kamen koji je lider Dveri Boško Obradović pokazao kao kamen sa Kosova zapravo – kamen za kupus. Rističević je u Skupštini pokazao dokument za koji je naveo da je overena izjava žene iz Inđije koja tvrdi da je reč o njenom kamenu za kiseli kupus.
 
Na konferenciji za novinare u parlamentu, Rističević je rekao da želi da sačuva identitet te žene, ali da je izjava overena kod notara i da ona u njoj ona tvrdi da je poslanici Dveri i sugrađanki Mariji Janjušević pozajmila kamen za pritiskanje kupusa i da je bila "zaprepašćena" kada je nekoliko dana kasnije taj isti kamen prepoznala u skupštinskom prenosu u rukama Obradovića, koji je "hteo da ga predstavi kao svetinju sa Kosova".
 
Kako Vice saznaje, žena koja je prema tvrdnjama Rističevića "prepoznala kamen" je direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt.
 
Poslanica Dveri Marija Janjušević tvrdi da je reč o lažnoj izjavi koju je Ivana Pejović Ševrt potpisala kod notara, i potvrdila je za Voic da će podneti krivičnu prijavu protiv nje zbog davanja lažnog iskaza.
 
Ceo tekst Voice-a možete pročitati OVDE.
  • Laki

    22.01.2018 17:18
    Kupus
    Obradović nespretno pokušava da šokira javnost svojim potezima ne bi li završio u vestima. Na kraju ga isprdaju umesto da poentira. Tako je prošao i ispred Tv Pink, tamo je trebao da nastavi dolaziti tri puta nedeljno. Uskoro bi mu prišli i građani, siguran sam.
  • Darko

    22.01.2018 13:50
    Znači ne verujem šta sam upravo pročitao.
    Rekao bih sad "Oj Srbijo među šljivama", al' se bojim da će neki poslanik doneti kilogram na raspravu.
  • macak cira

    22.01.2018 13:48
    Eto koga i sta mi placamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija