Sindikati: Izvršitelji prodaju školu u Beogradu

Unija sindikata prosvetnih sindikata uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu 24. januara.
Sindikati: Izvršitelji prodaju školu u Beogradu
Foto: 021.rs
Informaciju da je javna prodaja zakazana za sredu 24. januar, zaposleni u školi su saznali u nedelju 21. januara i to neformalnim putem.
 
"Nemamo nameru da ulazimo u problematiku zašto se zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu i dalje vodi kao vlasništvo Železnica Srbije AD i zašto nadležni nisu preduzeli potrebne radnje da se to promeni, jer ćete ih to pitati vi", navodi se u pismu. "Nas i 75 zaposlenih u Železničko-tehničkoj školi u Beogradu interesuje ako zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu bude prodata, gde će se potom odvijati nastava? Da li će zaposleni, zajedno sa učenicima, biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora", navodi se u pismu ministru prosvete.
 
Unija je navela da se nada da se neće dozvoliti da se u Srbiji desi da, kako narod kaže, škola "ode na doboš" i da na mestu jedne škole nikne tržni centar. "Ako se to desi, to je početak kraja srpskog obrazovanja", ukazuju u sindikatu.
  • Igor

    22.01.2018 13:36
    Dug
    Neka plate ono sto su godinama krali od radnika pa nece prodavati . Niko iz kancelarija nije ostecen vec samo radnici koji rade po smenama .
  • antiBOT system

    22.01.2018 12:20
    Može Partija da kupi školu i da tu smesti BOTove. Da mogu na miru kovati Vođu u zvezde, bez da ih kolege špijuniraju ...
  • Nenormalno

    22.01.2018 11:30
    To samo kod nas moze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.