Porodica preminulog radnika podnosi krivičnu prijavu protiv rukovodstva "Namenske"

Porodica Milomira Milivojevića, tragično preminulog radnika firme "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana, podneće krivičnu prijavu protiv rukovodstva ovog preduzeća Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je za "Danas" advokat porodice Milivojević Vladimir Todorić.
"U narednih nekoliko dana podnećemo krivičnu prijavu protiv Radoša Milovanovića, direktora preduzeća "Milan Blagojević - Namenska", zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti sa smrtnim ishodom, za koji je zaprećena kazna do 12 godina zatvora", navodi Todorić za "Danas".
 
Prijava će, prema njegovim rečima, biti podneta Višem tužilaštvu u Beogradu, a ne Višem tužilaštvu u Čačku, zbog toga što je Milomir Milivojević preminuo u Beogradu, gde su se lekari VMA borili za njegov život.
 
"U poslednjih 18 godina u fabrici "Milan Blagojević - Namenska" je poginuo 21 radnik, a za to niko nije odgovarao. Uostalom, porodicu Milivojević su u Ministarstvu pravde i savetovali da podnesu krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Beogradu", kaže Todorić.
 
Ovim postupkom, porodica Milivojević, kako ističe njihov advokat, nastoji da spreči da se ceo slučaj okonča novčanom kaznom za direktora.
 
"Trenutno je u toku pokušaj da se slučaj preusmeri na prekršajni postupak i na taj suptilan način izbegne odgovornost rukovodstva za nesreću u kojoj su dve osobe izgubile život", naglašava Todorić.
 
Kako "Danas" podseća, po zahtevu Inspekcije rada protiv direktora Radoša Milovanovića 15. novembra prošle godine pokrenut je postupak pred Prekršajnim sudom u Guči. Paralelno sa tim, osnovno tužilaštvo u Čačku ispituje da li u izbijanju nezgode u fabrici ima krivične odgovornosti. Međutim, iako je od nesreće prošlo više od sedam meseci, postupak je prema navodima Vladimira Todorića i dalje u predistažnoj fazi.
 
Požar u fabrici "Milan Blagojević - Namenska" u kojoj su dva radnika izgubila život izbio je 14. jula prošle godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.