Novi ciklus "Uzmi račun i pobedi": Više automobila i stanova

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak da se nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima "Uzmi račun i pobedi" organizuje i ove godine.
Novi ciklus "Uzmi račun i pobedi": Više automobila i stanova
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, borba protiv sive ekonomije jedan je ekonomskih prioriteta Vlade, a organizacija nagradne igre je jedna od važnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. 
 
"Imajući u vidu veliki uspeh prvog kruga u kojem je prema istraživanju NALED-a učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa, Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre, jer je ocenjeno da je rekordni odziv značajno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva", piše u saopštenju.  
 
Priređivač novog ciklusa biće Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.  
 
U saopštenju se navodi da će nagradni fond "Uzmi račun i pobedi 2018" biti "značajno vredniji" nego prošle godine i sastojaće se od većeg broja automobila i stanova koji će biti dodeljeni učesnicima u nagradnoj igri, tokom javnog izvlačenja.  
 
Vlada Srbije je saopštila da je pored jačanja svesti građana o gubicima koje svi građani Srbije trpe usled sive ekonomije, prvi ciklus imao i značajne fiskalne efekte.
 
"Tokom tri meseca nagradne igre, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana je za čak 33 odsto kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija, a poreski inspektori registrovali su za četvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih računa. U istom periodu zabeležen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto", saopštila je Vlada Srbije.
  • dokle

    24.01.2018 19:27
    će Vlada
    (i zašto) davati prioritet Naledu umesto Fiskalnom savetu i Poreskoj policiji čiji je posao da brinu o javnom interesu?
    https://naslovi.net/2016-03-02/b92/siva-ekonomija-zavadila-fiskalni-savet-i-naled/18136591
    Kako se Naled nametnuo Vladi je tema od posebnog značaja ako uzemo u obzir ne samo njegove idejne tvorce, nego i one koji su se primili na ideju o lokalnoj samoupravi i lokalnom ekonomskom razvoju:
    https://www.dai.com/news/ten-years-and-counting-serbia-local-economic-development-association-throws
    http://naled.rs/images/preuzmite/Adresar-clanova-Naleda-SRB.pdf
    Znate li vi nekog ko je video neke vajde od Naleda, a da nije i njen član?
  • bokica

    24.01.2018 09:24
    penzioneri
    Naravno nemama nista protiv penzionera i ja treba jednog dana da budem penzioner ali kad dodjem do toga penzije ce biti ukinute.
    Ja danas radim kod privatnika (moju firmu je prodala ova kriminalis drzava)
    nemam zdravstveno osiguranje ,nemogu kod lekara ,doprinosi za penziju mi se ne uplacuju ,
    a kad odem u postu da uzmem koverat da posaljem za nagradnu igru .nadajuci se da cu i ja nesto dobiti a sluzbenici i posti mi kazu .nazalost vise nema koverata sve su penzioneri vec ujutro rano pokupili i sta vise reci osim NEPRAVDA PA TO TI JE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Jelena

    24.01.2018 07:01
    @dat
    Da bude zdravlja, pa ce ces i ti jednom biti penzioner i izmilivaces. Zelim ti bolji tretman i polozaj u drustvu, lepu penziju, kvalitetne zdravstvene usluge, da ti mladi uvek ustupe mesto u busu i da te ne pljackaju narkomani i propalice na ulici. Ja planiram sebi tako, a sada to zelim za sve penzionere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija