Odložena prodaja škole zbog dugova Železnice, a stiže još 40 tužbi

Javna prodaja Železničke tehničke škole u Beogradu odložena je za 60 dana, kako bi se u međuvremenu ispravila greška u katastru.
Odložena prodaja škole zbog dugova Železnice, a stiže još 40 tužbi
Foto: 021.rs
"Javna prodaja je otkazana i određeno je odlaganje sprovođenja izvršenja na period od 60 dana", potvrdio je javni izvršitelj koji vodi ovaj predmet Ratko Vidović.
 
Ovo su predložili advokati "Železnica", a sudski izvršitelj prihvatio, te sada sastavlja rešenje koje će dostaviti nadležnim institucijama.
 
"Železničko-tehnička škola u Beogradu ne može se prodavati", rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i poručila da se nada da će taj slučaj biti rešen.
 
Na pitanje kako je moglo da dođe do toga da se zbog srpskih železnica stavi na licitaciju Železničko-tehnička škola, Mihajlović kaže da je to pitanje za Ministarstvo prosvete, kojem ta škola i pripada. Napominje, međutim, da se taj slučaj ipak ne može porediti sa nedavnim slučajem Saobraćajnog instituta CIP, takođe zbog dugova železnice. Objasnila je da je CIP zavisno preduzeće i ćerka firma Železnica Srbije ad, što je potpuno druga stvar, te da je država reagovala i tada i sprečila prodaju.
 
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je u pitanju greška do koje je došlo prilikom podele srpskih železnica na četiri preduzeća.
 
"U suštini, ta podela nije dobro odrađena. Nas je Pravobranilišvo Srbije izvestilo odmah, mi smo u ponedeljak uložili prigovor da se to ne desi. Došlo je do previda", rekao je Šarčević.
 
Objekat Železničko-tehničke škole oglasio je na prodaju javni izvršitelj da bi namirio dugove Železnica Srbije prema petoro zaposlenih, koji su tu firmu tužili i na sudu dobili spor zbog neizmirenih nadoknada za putne troškove i smenski rad.
 
Inače, ovo nije jedini slučaj potražnje od strane radnika, već se postupak vodi i za 40-ak drugih, rekao je javni izvršitelj Ratko Vidojković.
 
"Radim i na 15 drugih predmeta na kojima sprovodim izvršenje radi ostvarivanja potraživanja zaposlenih protiv Železnica Srbije, odnosno postoji još tridesetak drugih. Veći broj javnih izvršitelja sprovodi izvršenje radi ostvarenja prava, odnosno potraživanja zaposlenih protiv Železnica Srbije. Dakle, pored ovog predmeta za koji je zakazana prodaja postoji još 40-ak drugih izvršenja. Pored mog zaključka i drugi izvršitelji su na istoj nepokretnosti odredili sprovođenje izvršenja", kaže izvršitelj.
  • hm?

    25.01.2018 07:30
    Zasto se ministarka ne zapita kako se došlo do toga da Zeleznice toliko duguju radnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.