Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika MMR vakcinom

Zbog epidemije malih boginja koja vlada od oktobra prošle godine, počinje vakcinacija MMR vakcinom zdravstvenih radnika u Srbiji.
Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika MMR vakcinom
Foto: Pixabay
Vakcinacijom će biti obuhvaćeni svi zdravstveni radnici rođeni od 1971. do 1989. godine, koji nisu vakcinisani ili su nepotpuno vakcinisani.
 
"Obavljena je preraspodela vakcina po zdravstvenim ustanovama i počinje vakcinacija", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.
 
Kako kažu očekuje se i donacija MMR vakcina Svetske zdravstvene organizacije. Vakcine iz donacije biće namenjene onima koji nisu predviđeni za vakcinaciju Pravilnikom o vakcinaciji, a tu spadaju i zdravstveni radnici.
 
Danas će u Lekarskoj komori biti potpisana Deklaracija o promociji vakcinacije, koju će potpisati predstavnici svih nadležnih institucija u zdravstvu - predsednik SANU, dekan Medicinskog fakulteta, ministar zdravlja, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i drugi.
 
Podsetimo, od 2020. godine zaposleni u zdravstvenim ustanovama moraće da prime vakcinu protiv gripa i hepatitisa Be, ali i protiv drugih zaraznih bolesti poput malih boginja i drugih zaraznih bolesti. Opširnije OVDE.
  • Zna se...

    04.02.2018 01:37
    Ako je ovo tačno, čemu onda uvozne vakcine? Zna se...

    https://www.blic.rs/vesti/drustvo/drzava-nece-dozvoliti-da-torlak-propadne/68qkhxq

    https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zapoceta-distribucija-petovalentnih-vakcina/37kbhc8

    https://www.blic.rs/vesti/drustvo/loncar-torlak-ostaje-srpski-pronasli-smo-investitora-koji-ce-uloziti-40-miliona-evra/kydk202
  • Torlak

    04.02.2018 01:28
    @dr Petrovic
    "Zato je ova kampanja i nestrucna i stetna i MORA se obnoviti AUTOHTONA vakcinacija, a ne ova politicka, kupi-prodaj nestrucna."

    Slažem se u potpunosti.

    Ovo je najblaže rečeno skandalozno, upereno direktno protiv zdravlja stanovništva. Pogotovo ovaj deo: "Новартис је тражио 2012. године од Владе Србије и Министарства Здравља Србије, правно изузеће од могућих тужби, уколико вакцине проузрокују штету на људима, за шта су добили правну гаранцију!"

    https://www.in4s.net/torlak-prodat-novartisu-iza-ledja-citave-srbije/

    Da li to znači da imaju odrešene ruke da eksperimentišu na ljudima bez posledica i odgovornosti?

    Da je u pitanju domaća vakcina, verujem da se niko ne bi bunio, ni roditelji ni svi ostali koji će - verujem - biti ucenjeni da je prime na silu. A to su lekari - oni ipak znaju mnogo više od nas laika.

    Mi definitivno nemamo državu.
  • Dokaz

    04.02.2018 01:12
    @dr Petrovic
    Postojanje imuniteta se lako može dokazati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.