Čelnici RTS odbili da daju ostavke na zahtev opozicije, sutra protest

Predstavnici opozicije danas su od predstavnika Upravnog odbora Radio-televizije Srbije zahtevali momentalnu ostavku, odnosno smenu predsednika Upravnog odbora, generalnog direktora i urednika informativnog programa te kuće.
Ostavke su zahtevane zbog, poručuju u opoziciji, nepoštenog, neprofesionalnog i nezakonitog izveštavanja RTS-a u dužem vremenskom periodu, što je utvrđeno izveštajima nezavisnih organizacija, koji su prezentovani na sastanku.
 
"Zahtev za momentalnim ostavkama, odnosno smenama predstavnici Upravnog odbora nisu prihvatili. Pošto su iscrpljena sva druga sredstva, opozicione organizacije pozivaju sve građane i građanke da u nedelju u 19 časova dođu u Takovsku ulicu ispred zgrade Radio-televizije Srbije i zahtevaju ono što je njihovo – javni, a ne stranački servis i pravo na objektivno informisanje, a ne propagandu jedne stranke. Razbićemo medijski mrak", poručuju opozicione partije.
 
Na sastanku u RTS-u su učestvovale i protest organizuju: Demokratska stranka, Levica Srbije, Narodna stranka, pokret Ne davimo Beograd, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret protiv Diktature, Socijaldemokratska stranka, udruženja "Šta radite bre" i stranka Zajedno za Srbiju.
 
  • Saruman

    03.02.2018 16:45
    Bože moj, pa što bi ljudi dali ostavke kada ih štiti policija, vojska i svi kriminalci zemlje Srbije?

    Imaju leđa kakva nema ni Putin
  • Futog

    03.02.2018 16:24
    Www
    Rts je kao pink
  • Neša

    03.02.2018 16:18
    Eh
    Deset razloga zašto svako kome je stalo do stvarne slobode i otvorenosti u našim medijima mora reći ne takozvanoj Grupi za slobodu medija:

    http://nepismenidjavoljiadvokat.blogspot.com.mt/2017/11/bukom-za-drukciji-mrak.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.