Oružarima bonus uplaćen, pa povučen

Rukovodstvo fabrike "Zastava oružje" i Nadzorni odbor povukli su sa bankarskih računa radnika novac uplaćen kao bonus od 10.000 dinara.
Oružarima bonus uplaćen, pa povučen
Foto: 021.rs
Samostalni sindikat te fabrike osudio je potez rukovodstva i Nadzornog odbora.
 
Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić rekao je da je novac juče bio uplaćen radnicima, ali je kasnije i povučen sa bankarskih računa, jer taj sindikat nije pristao da potpiše sporazum da više neće organizovati štrajkove, što je ponudio Nadzorni odbor.
 
Sindikat je u saopštenju naveo da je takva odluka izazvala ogromno nezadovoljstvo zaposlenih, a da radnici to ocenjuju kao akt provokacije i produbljivanja već postojećih sukoba izmedju rukovodstva, Uprave i zaposlenih. Najavljeno je da će "zbog velike ogorčenosti radnika u ponedeljak u 8 časova biti održan zbor ispred zgrade sindikata na kome će zaposleni biti upoznati sa dogadjanjima u fabrici i sa do sada nezabeleženom provokacijom rukovodstva".
 
Kragujevački oružari se održali tri jednočasovna štrajka upozorenja tražeći isplatu bonusa od po 25.000 dinara uz još nekoliko zahteva, medju kojima je izuzimanje fabrike iz privatizacije koja se najavljuje.
  • M.

    10.02.2018 22:10
    @ JovaNS
    10.02.2018 • 14:26
    @M
    Lako. Kontaktiraš banku kao uplatilac, kažeš da je greškom uplaćeno. Ako novci nisu podignuti, stvar se lako rešava.

    @ Nebojsa ti ukratko objasnio.

    A ti JovaNS ne lupetaj ako ne znas o cemu lupetas. Takve budalastine nisu moguce ni kod nas.
  • Nebojša

    10.02.2018 17:55
    Laž
    Ko je ikada radio sa bankma zna odlicno da ako pogresno uplatite novac da je povrat moguc samo ako lice fizicko ili pravmo odluci da vam vrati movac ili pak da sr to ucini sudskim postupkom.
    A oruzare hoce da prodaju strancima
  • Bonus za šta?

    10.02.2018 16:10
    Niste napisali po kom osnovu ovi radnici očekuju bonus?
    Platu su očigledno primili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.