REM zabranio predizborni spot SNS zbog slike Đilasa i Šapića

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) zabranilo je predizborni spot Srpske napredne stranke u kojem se pojavljuju slike Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića.
U spotu ova lista predviđa šta može da se dogodi sa Beogradom ukoliko na izborima pobede Dragan Đilas ili Aleksandar Šapić. Aludira se na to da gradonačelnik nikada nije na svom radnom mestu, da je na protestima protiv Vučića i da kroji budžet za tajknune odnosno za sebe. Za to vreme, svi važni projekti poput gradskog budžeta i izgradnje metroa, su na čekanju, prenosi Danas.
 
"Objavljivanjem ovakve oglasne poruke u svom programu bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, pružalac medijske usluge povređuje odredbu člana 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, što je osnov za hitno obustavljanje emitovanja predizborne poruke, odnosno, u suprotnom, za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima", navodi se u saopštenju REM.
 
Na izborima za predsednika republike, REM je zabranio spot Aleksandra Vučića u kojem se skandiralo "Vučiću pederu".
 
Dragan Đilas je u pismu Draganu Bujoševiću dao saglasnostu RTS-u da spot bude emitovan na javnom servisu. 
 
"Ne znam da li je informacija tačna, jer ju je objavio Informer koji veoma retko prenosi istinu, ali ako jeste ovim putem Vas obaveštavam da dajem saglasnost za emitovanje pomenutog spota", navodi Đilas u pismu Bujoševiću.
 
Što se pisanja REM-u tiče, Đilas je očekivao da im se RTS obrati za mišljenje kada je "Aleksandar Vučić na javnom servisu na kome je gostovao kao predsednik Srbije preko 25 minuta govorio o beogradskim izborima, predstavljajući listu SNS".
 
"Ili kada je mene i moje partnere putem tog istog javnog servisa na dan ubistva gospodina Olivera Ivanovića nazivao jadnicima i bednicima", naglasio je Đilas.
 
On je "najiskrenije zamolio" Bujoševića da ne pokušava ni sada da ga zaštiti, pošto to nije učinio ni ranije, niti mu omogućio da u istom vremenu odgovori Vučiću.
  • Sever Srbije

    19.02.2018 15:09
    Budi patriota
    Budi covek bori se za svoju drzavu.Moja nepismenost a tvoja mrznja i praznina separatisto, ostacu ipak nepismen!
  • Budi patriota

    18.02.2018 21:04
    nauci srpski
    @Sever Srbije

    http://svetisava.mojsajt.rs
  • Sever Srbije

    18.02.2018 18:58
    Pa vas 2% separatista stigne sve da komentarise.Aj zuti strepe ocel preci cenzus u BG al sta mrzitelji drzave komentarusu te izbore.Separatisti na robiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija