Protest zbog umanjenja penzija u četvrtak u Beogradu

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije u četvrtak, 22. februara u 12:05 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, organizuju protest pod nazivom "Stavimo tačku na pljačku penzionera".
Protest zbog umanjenja penzija u četvrtak u Beogradu
Foto: 021
"Protestom u okviru kampanje obeležavamo dve godine od predaje inicijative Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija", kažu u sindikatu vojnih lica.
 
Ciljevi protesta su iskazivanje nezadovoljstva oštećenih penzionera donošenjem i primenom Zakona o neusklađivanju i smanjenju penzija, izmenom načina upravljanja fondom PIO, opstrukcijom Ustavnog suda u ocenjivanju njihove ustavnosti i manipulacijama koje se vrše sa penzionerima od strane predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti kao i načinom izveštavanja RTS o smanjenju penzija i diskriminaciji penzionera, navodi se u saopštenju.
 
Zahtevi protesta su da Ustavni sud Srbije pod hitno razmatra Inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija iz 2016. godine, žalbe na Rešenje o odbacivanju inicijativa za ocenu ustavnosti Zakona i Ustavnih žalbi na Zakon, dostavljenih od strane 356 građana u 2014. godini. 
 
Traži se i da predsednik Srbije kao predsednik najjače parlamentarne stranke pokrene inicijativu za ukidanje Zakona i donošenje Zakona o povraćaju neisplaćenih delova penzije.
  • Mučenik

    22.02.2018 12:39
    BEZDUŠNA PLJAČKA PENZIONERA!
    Dosta je pljačka penzionera od strane "njihovih ubica" (vlade i ΛV), penzije se nemilosrdno otimaju, a država dnevno gubi osam mil € zbog rada u sivoj zoni, državi nije plaćen porez iznad 200 mil €, pokradena je struja iznad milijardu dinara i milijardu € su "upumpana u bonar " javnih i državnih firmi, a država ništa ne preduzima protiv te otimačine. Penzosi postaju "žrtveni jarci" vođe države. Odustajanje od akcije "Stavimo tačku na pljačku", sa razlogom ne postoji. Napred penzosi, živi bili!
  • Anonimus

    18.02.2018 17:07
    Predizborni miting penzionera. Posle će se buniti kada im aktuelna vlast ponovo zaseće primanja.
  • sale

    18.02.2018 16:42
    Podnosite zahtev lopovu da vrati PENZIJE!!!!!!
    On bi morao da robija jer je ukrao nesto sto su ljudi uplacivali godinama.

    Dan posle kradje penzija , otisao sam kod knjigovodje i smanjio platu na minimalac. Oni sto su minimalno uplacivali njima nije ukradeno skoro pa nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.