Popis državne imovine odložen šesti put

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je popis državne imovine odložen do 2020. godine zato što lokalne samouprave nemaju dovoljno kapaciteta da popišu svoju imovinu.
Popis državne imovine odložen šesti put
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je, odgovarajući na pitanje novinara zašto je popis državne imovine odložen već šesti put, rekla da je to "skandal" i da "gubimo ogroman novac zbog toga", ali je podsetila da je prepis matičnih knjiga u elektronski oblik, koji je mnogo jednostavniji posao, trajao više od sedam godina.
 
Ocenila je da bi Ministarstvo finansija trebalo da pruža mnogo veću podršku lokalnim samoupravama da bi se taj popis završio.
 
"Svi skupa, a pre svega lokalne samouprave čija bi to trebalo da bude imovina i od kog poreza bi oni trebalo da imaju sopstvene prihode, moraju tome da pristupe na mnogo ozbiljniji način", rekla je Brnabić.
 
Navela je da će Nacionalna akademija za javnu upravu prvi put u Srbiji uvesti kontinuiranu edukaciju za službenike u lokalnim samoupravama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.