Traže da se ubrza posao oko gradnje jeftinih stanova za bezbednjake

Početkom meseca predstavljen je "leks specijalis" – Zakon za gradnju jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih snaga.
Traže da se ubrza posao oko gradnje jeftinih stanova za bezbednjake
Foto: Pixabay
Tada je bilo najavljeno da će se on usvojiti za mesec dana, te da će izgradnja stanova početi na proleće. Ipak, još uvek nisu poznate sve lokacije na kojima će oni biti građeni, kao ni kriterijumi po kojima će se odlučivati ko ima pravo na kupovinu.
 
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je neophodno da se ubrza dinamika kako bi posle usvajanja zakonskog teksta mogla da počne izgradnja stanova u drugom kvartalu.
 
U saopštenju iz njenog kabineta se navodi da je Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova razmatrala dinamiku i faze realizacije projekta, kao i modele za njegovo finansiranje. Pored toga Komisija je razmatrala i rezultate Radne grupe koja je zadužena za izradu nacrta zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova, kao i lokacije za izgradnju stanova po gradovima i to Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo i Vranje.
 
Kako je ranije najavljeno, ove godine gradiće se prvih 7.500 stanova čija je vrednost ukupno 220 miliona evra.
  • Nikola

    20.02.2018 07:24
    Posle glasanja
    Samo glasajte kako treba i sve ce posle da se napravi. Metro, tunel,kanal, stanovi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija