Krajem marta ogledni stan za snage bezbednosti

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će krajem marta biti završen "ogledni stan" za snage bezbednosti, kako bi budući kupci mogli da vide kakve će stanove kupovati.
Krajem marta ogledni stan za snage bezbednosti
Foto: 021.rs
Prema njenim rečima, na sednici Nacionalne komisije dogovoreno je da Građevinska direkcija Srbije, koja već gradi stanove u Zemunu, krajem marta završi jedan stan kao "ogledni". Tako bi oni koji budu kupovali stanove, mogli da vide kakvog će kvaliteta biti, kakvog rasporeda, stolarije i drugog.
 
"Sve što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da uradi u vezi s projektom jeftinih stanova za snage bezbednosti uradilo je, a smatramo i da bi trebalo da se na ovom projektu radi efikasnije", navela je Mihajlović. Ona je rekla da je spreman poseban zakon koji će omogućiti izgradnju stanova za snage bezbednosti, kao i kriterijumi za izvođače radova i izgled stanova.
 
"Očekujem da na sledećoj sednici Nacionalna komisija usvoji nacrt zakona i da on ide dalje u proceduru za usvajanje na Vladi", rekla je Mihajlović.
 
"Nadamo se da će se u 2019. godini nastaviti projekat u najmanje još desetak gradova", rekla je Mihajlović i dodala da se nije još razgovaralo u komisiji, niti je doneta bilo kakva odluka, da se program jeftine stanogradnje proširi na građane koji nisu pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA.
  • Ništa ovo

    21.02.2018 12:45
    nije slučajno
    Pero

    Učitelji, nastavnici i lekari ne umeju da biju i drže policijski čas, ukoliko zatreba. Snage bezbednosti umeju da obezbeđuju one koji će da ih časte stanovima i ostalim privilegijama koje plaća novac ostalih građana.

    Jednostavno: zakon slobodnog oligarhskog tržišta, gde su ljudi bez morala - ko se isplati tebi lično, njemu daješ novac.

    U prevodu, ti plaćaš stanove onima koji će da te povrede ako ugroziš gazdu.

    Čast izuzecima. Privilegije će da se dobijaju kao do sada: preko veze i zasluge.
    Nemojte da se upecate na priče kako je neko zaslužio itd. Već godinama se radi nagrađivanje po zasluzi. Čak će i izvođač da bude izabran po zasluzi.
    Ako si član kluba, ok. Ako nisi... pa... žao mi je.

  • pera

    21.02.2018 09:35
    a sto stanovi samo za snage bezbednosti, gde su tu ucitelji, nastavnici, lekari i drugi kosrinici budzeta oni nam odlaze iz zemlje
  • Cocco

    21.02.2018 07:37
    Ogledni stanovi me podsećaju na „ogledne“ uniforme. Daju vam nekoliko kompleta uniformi, od više proizvođača. Sve to isprobate zajedno sa kolegama i odaberete onu koja stvarno valja. Jbg. sami birate u čemu ćete raditi narednih par godina!
    I poslušaju vas. Uzmu uniforme upravo do tog dobavljača. Onda stignu kompleti od neadekvatnog materijala (nikako onaj ogledni!), sa krojem „budibogsnama“, šlampavo, visi, steže, puca, ne diše… Kada se pobunite da to nije to, kažu vam da ste sami birali!
    I sada „ogledni“ stan koji će da našminkaju i napucaju, a onda slede ostali stanovi sa neravnim, ispucalim zidovima, prozorima koji ne zaptivaju, sa lošim i jeftinim elementima vodovoda i kanalizacije, sa parketom koji „diše“ i koji će tek da se rasuši, sa… I kada se pobunite, biće: Pa sami ste birali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija