Šarčević: Nema više uravnilovke za nastavnike

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je priča o uravnilovci u sistemu obrazovanja prošlost, te da će ubuduće najbolji biti vrednovani više.
"Vrlo brzo ćemo primenom novog zakona izraditi kriterijume kvaliteta, da se najbolji i ustanove i pojedininci vrednuju više", izjavio je ministar.
 
Prema njegovim rečima, na drugačiji način vrednovaće se kvalitet ustanova i rad pojedinaca te će oni koji rade više i imaju rezulatate biti i finansijski nagrađeni.
 
"Nastavnici su zaslužili da im Vlada Srbije kaže "hvala", jer je ono što oni rade od najvećeg značaja za dugoročno održiv rast i razvoj Srbije i menjanje sistema vrednosti tako da osnovna vrednost postane znanje", izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
  • khm

    21.02.2018 07:58
    Najbolji u smislu najposlusniji stranacki kadar?
  • sremac

    21.02.2018 06:53
    kost
    A sada kada plate budu razlicite, o tome odlucuje komesar direktor, kost razdora ce biti velika kao kuca. Misli su usmerene na drugi iolosek a vlada se lakse.
  • Dušan

    20.02.2018 23:40
    Škola
    A u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu profesori dolaze jedanput nedeljno za 80000 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.