Zdravstvena radnica preminula od posledica malih boginja

Četrdesetpetogodišnja žena koja je radila u Kliničkom centru Srbije, na odeljenju endokrinologije, preminula je 19. februara od posledica malih boginja.
Zdravstvena radnica preminula od posledica malih boginja
Foto: Pixabay
Ona je, kako javlja B92, radila kao razvodnica pacijenata u Klinici za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije. Prema nezvaničnim informacijama ona duže vreme nije radila u KCS jer je bila na bolovanju, zbog hroničnog oboljenja.
 
Podetimo, juče je objavljeno da je takođe zbog komplikacija izazvanih malim boginjama u bBeogradu pre pet dana preminula jedna 30-ogodišnja Beograđanka.
 
U Srbiji je do 20. februara registrovano 2.398 obolelih od malih boginja. Broj obolelih se između ostalog povećao i u Novom Sadu, i do sada je zaraženo njih 27. Aktuelnu epidemiološku situaciju možete pratiti OVDE.
 
Dodajmo da je počela vakcinacija zdravstvenih radnika, za šta je obezbeđeno 10.000 doza MMR vakcine. Biće zaštićeni lekari i sestre "prioriteta prvog reda", odnosno zaposleni u službama koje dijagnostikuju i leče obolele od morbila - a prema planu Instituta za javno zdravlje Srbije, to bi trebalo da se završi do kraja februara.
 
Jednom dozom MMR vakcine treba da se vakcinišu zdravstveni radnici rođeni 1971. godine i kasnije, koji predstavljaju prioritet prvog reda. To se odnosi na one koji uopšte nisu vakcinisani protiv morbila, ili su nepotpuno vakcinisani.
 
Prema poslednjim podacima, ovom bolešću trenutno je zaraženo nešto manje od 200 medicinara.
  • JA

    21.02.2018 15:24
    @Petar
    Samo kad BIA kaže...Podatak vredan pažnje.
  • pera

    21.02.2018 15:03
    ..
    Ja mislim da je ovo sve jedna zavera i protiv antivaxera i protiv Vucica.
  • Vera?

    21.02.2018 14:01
    Variola Vera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija