Samo pet od 100 autobuskih stanica dobilo licencu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 100 autobuskih stanica samo pet dobilo licencu i ispunilo zakonom propisane obaveze.
Samo pet od 100 autobuskih stanica dobilo licencu
Foto: 021.rs
"Ostali nisu ispunili svoje obaveze i dobili su tačnu informaciju šta treba da urade da bi mogli da dobiju licencu. Oni mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom, zato što su su podneli zahtev, ali su u obavezi da u što kraćem roku te uslove ispune", rekla je Mihajlović.
 
Ona je rekla da su pre dve godine donete izmene zakona, koji je propisao da autobuske stanice do 19. februara ove godine podnesu zahtev za licencu i ispune uslove. Kako je objasnila, iako su imali dve godine za to, tek sada su počeli da podnose zahteve i to nepotpune.
 
Mihajlović je dodala da je cilj da građani znaju tačan red vožnje, ko ih vozi, po kojim cenama i kakvim autobusima i dodala da pozivni centar za potrebne informacije treba da urade gradovi i opštine.
 
Podsetimo, novosadska Autobuska međumesna stanica podnela je zahtev za dobijanje licence i od ministarstva dobila privremenu dozvolu.
  • Darko

    21.02.2018 15:26
    Devićeva as
    Nema sekiracije. Stanica odavno nije Devićava, a i nije dobila licencu.
  • @ Nervirach

    21.02.2018 13:13
    Isto kao i Makijato u Železničkoj ulici. Dobili su dozvolu da od stare Politikine kuće pored Katastra renoviranjem naprave kafić zadržavajući prethidne gabarite kuće i njen fizički izgled sa ulične strane. Međitim, prostim okom, pogledom na tu juću, vidi se da tu niče omanja zgradica koha u tavanskom delu ima četiri etaže za budući hostel. Uvidom u tablu na gradilištu, odmah se vidi da sve odstupa od odobrenog projekta. Niko ne izlazi na teren, niko ne reaguje. Isto kao i ona kuća u Miletićevoj srušenoj pre neku godinu kada su i iz Zavoda za zaštitu rekli za medije da je lik dobio dozvolu da kuć sruši, ali da na tom mestu mora podići oblekat istog gabarita i spoljnog izgkeda kao porušena kuća. Danas se na tom mestu nalazi zgrada.
    Da se vratimo na temu. Po zakonu, stanuca koha nema licencu ne sme da naplaćuje staničnu uslugu. Po zakonu, stanica koja nema licencu nije stanica već se tretira kao autobusko stajalište. Da li je novosadska stanica dobila licencz? Ako nije, zašto i dalje naplaćuju 100 dinara staničnu uslugu?
  • Nervirach

    21.02.2018 12:51
    U opkladu da je medju tih 5 i ona Deviceva. Opet na kvarnjaka patriJote uvaljuju. Da li je neko primetio da Putinova palata kod poste dobija drugacije obrise nego ono sto je na slici. Nista od rekonstrukcije fasade zgrade koja je srusena,. Naravno, jos jedna prevara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.