Jednoglasna podrška kragujevačkom rektoru uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije

Senat Kragujevačkog univerziteta jednoglasno je podržao kandidaturu sadašnjeg rektora Nebojše Arsenijevića za novi rektorski mandat.
Jednoglasna podrška kragujevačkom rektoru uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Pixabay
Arsenijevića, koji je bio jedini predloženi kandidat, podržalo je svih 29 članova Senata. Aktuelnog rektora su za novi mandat predložila naučno-nastavna veća 10 od ukupno 12 fakulteta, dok dva nisu podnela predlog.
 
Senat će svoj predlog kandidata za rektora uputiti Savetu Univerziteta koji treba da odluči o konačnom izboru. Savet bi najkasnije do 7. marta trebalo da zakaže sednicu na kojoj će se glasati o tome.
 
Mediji su ranije Arsenijeviću pripisali bahato ponašanje i mahinacije, rođačko zapošljavanje, da je "sredio" sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, kao i da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila njegovo razrešenje.
 
Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno je odlučio da ne razmatra tu preporuku Agencije, kao i da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit. Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok se ne donese odluka o žalbi podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije.
  • JO

    23.02.2018 08:07
    Čuveni
    To je taj čuveni kragujevački bastion obrazovanja koji je onomad u svojoj maloprodaji iznedrio i diplome podario za svaku osobu koja nije moglo da položi bilo gde.Naravno na sudu nije dokazano ništa je kako ćeš sam sebe osuditi zar ne
  • Miki

    23.02.2018 03:48
    Škola
    Isto tako pokrajinska vlada podržava nezakonitosti u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.
  • rade

    22.02.2018 22:16
    Bezite ljudi odavde, nema ovde zivota medju varalicama i kriminalcima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.