Uhapšeni policajci i carinik zbog mita

Unutrašnja kontrola uhapsila je 14 graničnih policajaca iz Dimitrovgrada, jednog carinika i još tri osobe osumnjične za primanje mita.
Uhapšeni policajci i carinik zbog mita
Foto: Pixabay
Među uhapšenima je i starešina u Stanici granične policije Dimitrovgrad S.I. (1966).
 
Uhapšeni granični policajci i carinik terete se da su organizovano, u cilju pribavljanja materijalne koristi, od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na prelazu Gradina omogućavali trojici uhapšenih da preko granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen. Osumnjičeni su i da su im omogućili da za drugu robu koju unose u Srbiju delimično ili potpuno izbegnu plaćanje carine.
 
Uhapšeni starešina se tereti da od juna do septembra 2017. godine nije preduzimao ništa iako je raspolagao pouzdanim saznanjima o koruptivnom ponašanju policajaca, od kojih je u više navrata primao novac.
 
Osumnjičeni su uz krivične prijave sprovedeni tužilaštvu u Pirotu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija