Gambija preispituje odluku o kosovskoj nezavisnosti

Predsednica Skupštine Maja Gojković zahvalila je šefu diplomatije Gambije Usainu Darbou na najavi ponovnog razmatranja odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.
Gambija preispituje odluku o kosovskoj nezavisnosti
Foto: Pixabay
Ona je navela da se Srbija nada pozitivnim vestima, u skladu sa međunarodnim pravom i u interesu dijaloga, saopšteno je iz kabineta predsednice parlamenta.
 
Darbo je rekao da Gambija razmatra niz spoljnopolitičkih odluka donetih u periodu prethodne vlasti, posebno uključujući odluku o priznanju Kosova i Metohije i naveo da je želja Gambije da odnosi sa Srbijom budu unapređeni i na bilateralnom i multilateralnom planu, na temelju međusobnog poverenja i poštovanja. 
 
On je poručio da je cilj njegove posete jačanje i konkretizacija odnosa između dve zemlje i dodao da će buduća saradnja dva parlamenta dati značajan doprinos jačanju veza Srbije i Gambije. 
 
Gojkovićeva je zahvalila šefu diplomatije Gambije na poseti Srbiji i istakla da je u pitanju prva poseta nekog zvaničnika te afričke zemlje posle mnogo godina, koja otvara nova vrata i mogućnosti saradnje na svim nivoima između dve države. 
 
Predsednica Parlamenta je naglasila da postoji interes za razvoj međuparlamentarne saradnje na nivou radnih tela, parlamentarnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i na najvišem parlamentarnom nivou i navela da je Narodna skupština spremna da pruži doprinos ukupnoj saradnji kroz proces ratifikacije sporazuma koje budu inicirale dve vlade. 
 
Gojkovićeva je ukazala da je značajan osnov za razvoj parlamentarne saradnje Memorandum o međuparlamentarnoj saradnji Narodne skupštine i Panafričkog parlamenta, potpisan 2017. godine, kao platforma za konkretno unapređenje odnosa.
  • Mile zlojeb

    24.02.2018 14:09
    A Atlantida?
  • brane

    24.02.2018 13:53
    @Ja 23.02.2018 • 23:10
    re Sacha
    Ima svetskih sila koje nas podrzavaju a koje sve vise jacaju (Rusija, Kina) ..."

    Na osnovu cega tvrdite da nas Kina i Rusija podrzavaju ?
  • Sremac

    24.02.2018 11:45
    A Burkina Faso?

    Ništa dok ova sila ne progovori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.